RTX 4090 sistem uyumlu mu?

Bütçe
120000
Bu arada
Asus 6 yıl garanti veriyor, sıvı soğutmaların sıkıntı kompanent fazla olduğu için hava soğutma gibi sadece fan bozulma değil pompa bozulma riski de var, 6 yıl garantili bir üründe kafan rahat olur.

PSU için de dediğim gibi PCIE5 uyumlu olması çok önemli RTX 4090 için.
Bu arada imzandan gördüm, anakartından memnun musun? O anakartla benim seçtiğim anakart arasında kalmıştım. Sebebi 4 ram takmak. Ben 128 GB yapmak istiyorum 32'liklerden. Ama benim seçtiğim gibi 2 kanallı anakartlarda MHz değeri 3600'e düşüyor 4 adet RAM takınca. Sence ne yapmalıyım? Seninkinin eksisi artısı nedir? Benimkinin eksisi artısı nedir? 64'e hapsolmak istemiyorum, uzun götürecek sistem istiyorum.

Bu arada

Bu arada imzandan gördüm, anakartından memnun musun? O anakartla benim seçtiğim anakart arasında kalmıştım. Sebebi 4 ram takmak. Ben 128 GB yapmak istiyorum 32'liklerden. Ama benim seçtiğim gibi 2 kanallı anakartlarda MHz değeri 3600'e düşüyor 4 adet RAM takınca. Sence ne yapmalıyım? Seninkinin eksisi artısı nedir? Benimkinin eksisi artısı nedir? 64'e hapsolmak istemiyorum, uzun götürecek sistem istiyorum.
Sizin seçtiğiniz anakart AMD benimki Intel, ikisinde de 4x32gb takıp 128gb ram yapabilirsiniz,
Marka ve işlemci desteği dışında bir fark göremedim, 3600mhz de kullanmazsınız merak etmeyin, Expo destekli bir ram alarak 6000mhz de kullanabilirsiniz,
Ben aşağıdaki ramden 4 tane kullanıyorum, CL30 6000MHz ram. 64gb nin yeterli olduğunu düşünüyorum, 96 ya çıkmak yerine artan bütçe ile daha kaliteli bir PSU seçmenizi tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı