DeaconStJohn
Centipat
Daha fazla
- RAM
- Corsair Dominator Platinum RGB 32GB (2x16) DDR5 6000MHz CL36 Siyah RGB Ram
- SSD veya HDD modeli
- Samsung 990PRO 2TB SSD
- Ekran kartı
- NVIDIA MSI SUPRIM X RTX 4090
- Anakart
- MSI X670E CARBON WIFI AM5 SOKET
- İşlemci
- AMD RYZEN 7 7800x3D
Arkadaşlar herkese merhaba. Bilgisayarımı Mayıs ayında topladım. Bu süre zarfında hiçbir mavi ekran sorunu ile karşılaşmamıştım. 6 ay sonra oyun oynarken birden mavi ekran hatası ile karşı karşıya kaldım. İşletim sisteminden kaynaklı olduğunu düşünüp W11'den Windows 10 Pro'ya geçiş yaptım. Fakat açar açmaz yine mavi ekran yedim. İşletim sisteminden kaynaklı olmadığını düşünerek W11 Home temiz kurulum yaptım. Fakat yine mavi ekran hatası sorunu ile karşılaştım. Daha sonrasında BIOS güncellemediğim için mi acaba diye düşünerek BIOS güncelledim. Fakat yine mavi ekran hatası aldım. Son olarak RAM'lerde sıkıntı olabilir diye düşündüm ve tek RAM denedim ve mavi ekran hatası almadım. 2. ve 4. slotta olan RAM'lerin yerlerini ayrı ayrı değiştirdim. Yani 4. slottaki RAM'i 2. slota -- 2. slotta ki RAM'i 4. slota tek olacak şekilde taktım. Tek RAM şeklinde çalışınca mavi ekran hatası almadım. Sonrasında tekrar çift RAM taktım 1 gün boyunca mavi ekran hatası almadım fakat dün yine bilgisayarı açtığımda mavi ekran hatası ile karşılaştım. Sizce RAM'lerde mi bir sıkıntı var yoksa başka bir yerde mi? Anakart slotu bozuk olsa RAM'ler çalışmazdı diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız dünyanın en mutlu insanı olabilirim.