RTX 5000 serisi beklenmeli mi?

Ebubekir77

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar başta belirtmek istediğim küçük bir not var yurt dışında yaşıyorum (Avrupa) yakın zamanda bir sistem dizmek üzereydim fakat 5000 serisinin ces ile birlikte duyurulacağı yönünde ciddi kaynaklardan okumalar yaptım. Söylentiler 2025 Ocak yahut en geç şubat ayında 5090 ve 5080'in duyurulacağı yönünde. Bu söylentileri ve tahminleri yapan kişiler daha önceden de RTX serisi hakkında sürekli doğru tahminlerde bulunan hesaplar. Bir diğer söylentiye göre 2024'ün sonlarında NVIDIA artık 4080 4090 serisinin üretimini durduracağı yönde haliyle bu da önceki yıllardaki gibi eğer bir kartın üretimi duruyorsa yenisi gelmekte geliyor demektir. Edindiğim bilgilere göre sizce 5000 serisi beklenmeli mi? Benim alacağım ekran kartı 4080 Super idi. Sizce 5080 ile arasında ne kadar yüzdelik bir FPS farkı olur? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. İşin ehli bilir kişiler yardımcı olursa minnettar olurum. Sevgiler saygılar.

1727360155256.png

ülkede şöyle bir durum var kartlar ilk geldiğinde yurtdışında nasıl olsa satılacak diye pahalı satıyorlar bide gddr6x bellek olduğundan dolayı dolar bazında bile pahalıydı şimdi 7 olduğu için dahada pahalı olacağını düşünüyorum amd den rakip kart çıkarmıyacağıda söylentiler arasında nwdia da nasıl olsa alacaklar diye yüksek satış fiyatı koyabilir 5090 2k dolar olur büyük ihtimalle

Merhaba arkadaşlar başta belirtmek istediğim küçük bir not var yurt dışında yaşıyorum (Avrupa) yakın zamanda bir sistem dizmek üzereydim fakat 5000 serisinin ces ile birlikte duyurulacağı yönünde ciddi kaynaklardan okumalar yaptım. Söylentiler 2025 Ocak yahut en geç şubat ayında 5090 ve 5080'in duyurulacağı yönünde. Bu söylentileri ve tahminleri yapan kişiler daha önceden de RTX serisi hakkında sürekli doğru tahminlerde bulunan hesaplar. Bir diğer söylentiye göre 2024'ün sonlarında NVIDIA artık 4080 4090 serisinin üretimini durduracağı yönde haliyle bu da önceki yıllardaki gibi eğer bir kartın üretimi duruyorsa yenisi gelmekte geliyor demektir. Edindiğim bilgilere göre sizce 5000 serisi beklenmeli mi? Benim alacağım ekran kartı 4080 Super idi. Sizce 5080 ile arasında ne kadar yüzdelik bir FPS farkı olur? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. İşin ehli bilir kişiler yardımcı olursa minnettar olurum. Sevgiler saygılar.

Eki Görüntüle 2317820

Avrupa'da yaşıyorsanız, kesinlikle bekleyin, Türkiye de olsanız bekle deme lüksümüz olmazdı her an her şey değişiyor burada.

Eki Görüntüle 2317820

Bu tamamen sizin insiyatifinize kalmış bir durum açıkçası. 4000 serisi ilk çıktığında yahu ne gerek var 3000 serisi bal gibi de oyunları oynatıyor boşa para vermeye gerek yok deniyordu ki belli bir aşamaya kadar bunu söyleyen arkadaşlar haklıydı ama insanlar genel olarak güncelde kalmayı severler sizin de güncellik takıntınız yok ise ki 4000 serisi, 5000 serisi çıktığında bile hala güncel olacak. Kafanızdaki tek problem performans farkı ise evet kesinlikle önemli ölçüde performans farkı olacaktır nasıl bu seride 3090 ve 3090 Ti ekran kartları 4070 Ti ile rekabet edemeyecek düzeye geldiyse bir benzeri 5000 serisi için de yaşanabilir buna kimse kesin bir şey diyemez. Tabii şunu da göz önünde bulundurmak lazım 5000 serisi oldukça pahalı olacak gibi gözüküyor yukarıda arkadaşlar söylemiş hele ki AMD "high-end" grafik kartı üretiminde rekabet edemeyceğini anlayıp mid range kaymışken fiyatların hiç ama hiç makul olacağını sanmıyorum eğer ki paranız var ise ve gerçekten son model son seri takıntınız var ise o kötü psikolojiye girmemek için kesinlikle 5000 serisini bekleyin ama tam tersiyse 4000 serisinin yüksek performanslı kartları da işinizi görecektir.

Ben beklemedim 4080 Super aldım pişman da değil, 5080 bunu tokatlayacak mı tabii ki de evet. 5080'i 4080 Super ile aynı fiyata alabilecek miyim diye sorarsanız buna sadece gülerim. 5080 performansını bugün 4090 alarak satın alabiliyor muyum evet.

ülkede şöyle bir durum var kartlar ilk geldiğinde yurtdışında nasıl olsa satılacak diye pahalı satıyorlar bide gddr6x bellek olduğundan dolayı dolar bazında bile pahalıydı şimdi 7 olduğu için dahada pahalı olacağını düşünüyorum amd den rakip kart çıkarmıyacağıda söylentiler arasında nwdia da nasıl olsa alacaklar diye yüksek satış fiyatı koyabilir 5090 2k dolar olur büyük ihtimalle
Teşekkür ederim cevap için. Evet AMD yönünden yeni bir kart yakında gelmeyeceğini bende okudum buda NVidia'yı tekelleştiriyor. Playstation Pro nunda Xbox tarafında karşı bir ürün çıkaramaması ve dünyadaki enflasyonu düşünürsek aynı mantık NVidia'dada olucak gibi yani fiyatlar malesef yükselecek. Sizce 5080 in performansı ve fiyatı ne olur?

Eğer yurt dışında olsanız beklemenizi şiddetle önerirdim ama Türkiye de durumlar farklılaşılabiliyor fakat DLSS 4 ile büyük şeyler yapabilir(AMD aynısının biraz düşüğünü 1,2 yıl sonra çoğu kartlarda çalıştırma ihtimali var.)

Benim tavsiyem 4070ti super alıp rahat kafayla her oyunu oynamanızdır. 4K'ya bile gücü yeten bir karttır. Vrami de vardır. Frame gen de destekliyo, çektiği watt da yüksek değil.

Teşekkür ederim cevap için. Evet AMD yönünden yeni bir kart yakında gelmeyeceğini bende okudum bu da NVIDIA'yı tekelleştiriyor. PlayStation Pro nunda Xbox tarafında karşı bir ürün çıkaramaması ve dünyadaki enflasyonu düşünürsek aynı mantık NVIDIA'da da olacak gibi yani fiyatlar maalesef yükselecek. Sizce 5080'in performansı ve fiyatı ne olur?

Bence 6 haneli rakamları görmemek için dua etmeliyiz ama performansı gayet iyi olacak. NVIDIA yeni nesil XX70 modellerine önceki neslin XX90 gücünü veriyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı