RTX 5000 serisi beklenmeli mi?

Benim tavsiyem 4070 Ti Super alıp rahat kafayla her oyunu oynamanızdır. 4K'ya bile gücü yeten bir karttır. VRAM'i de vardır. Frame Gen de destekliyor, çektiği watt da yüksek değil.

Avrupa menşeli bazı YouTube kanalları zaten 4070 Ti Super, 4080, 4080 Super'e high end gözüyle bakıyor oldukça haklısınız 4070 Ti Super oldukça güçlü bir kart.

Bu tamamen sizin insiyatifinize kalmış bir durum açıkçası. 4000 serisi ilk çıktığında yahu ne gerek var 3000 serisi bal gibi de oyunları oynatıyor boşa para vermeye gerek yok deniyordu ki belli bir aşamaya kadar bunu söyleyen arkadaşlar haklıydı ama insanlar genel olarak güncelde kalmayı severler sizin de güncellik takıntınız yok ise ki 4000 serisi, 5000 serisi çıktığında bile hala güncel olacak. Kafanızdaki tek problem performans farkı ise evet kesinlikle önemli ölçüde performans farkı olacaktır nasıl bu seride 3090 ve 3090 Ti ekran kartları 4070 Ti ile rekabet edemeyecek düzeye geldiyse bir benzeri 5000 serisi için de yaşanabilir buna kimse kesin bir şey diyemez. Tabii şunu da göz önünde bulundurmak lazım 5000 serisi oldukça pahalı olacak gibi gözüküyor yukarıda arkadaşlar söylemiş hele ki AMD "high-end" grafik kartı üretiminde rekabet edemeyceğini anlayıp mid range kaymışken fiyatların hiç ama hiç makul olacağını sanmıyorum eğer ki paranız var ise ve gerçekten son model son seri takıntınız var ise o kötü psikolojiye girmemek için kesinlikle 5000 serisini bekleyin ama tam tersiyse 4000 serisinin yüksek performanslı kartları da işinizi görecektir.
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Oldukça açıklayıcı oldu.

Avrupa menşeli bazı YouTube kanalları zaten 4070 Ti Super, 4080, 4080 Super'e high end gözüyle bakıyor oldukça haklısınız 4070 Ti Super oldukça güçlü bir kart.

RT açılmazsa, DLSS sr ve DLSS Frame Gen kullanılırsa yüksek FPS oynatmayacağı 1 tane bile oyun yok. VRAM sorunu da yaşamıyor yani illa 4090 almaya veya 5000 serisini beklemeye gerek yok zannımca. Ben 4080 Super sahibiyim 4K 120Hz OLED televizyonum var Single Player oyunlar için kullandığım daha kasma yaşadığım bir oyun olmadı.

3070 ve 70ti 2080 kadar güçlü değildi doğru hatırlıyosam
Yanlış hatırlıyorsunuz o zaman 3070 2080ti'dan daha güçlü bir karttır.
1727361771702.png

RT açılmazsa, DLSS sr ve DLSS Frame Gen kullanılırsa yüksek FPS oynatmayacağı 1 tane bile oyun yok. VRAM sorunu da yaşamıyor yani illa 4090 almaya veya 5000 serisini beklemeye gerek yok zannımca. Ben 4080 Super sahibiyim 4K 120Hz OLED televizyonum var Single Player oyunlar için kullandığım daha kasma yaşadığım bir oyun olmadı.

Yanlış hatırlıyorsunuz o zaman 3070 2080 Ti'dan daha güçlü bir karttır.

Hocam RT açılsa bile DLSS olmadan çoğu oyunu çalıştırdığını gördüm bana göre 4070 ve 4080 ailesine ait ekran kartları 4000 serisinin en başarılı ve satın alınacak en matıklı kartları.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Oldukça açıklayıcı oldu.
Rica ederim.

Hocam RT açılsa bile DLSS olmadan çoğu oyunu çalıştırdığını gördüm bana göre 4070 ve 4080 ailesine ait ekran kartları 4000 serisinin en başarılı ve satın alınacak en matıklı kartlar.

Şöyle 4K çözünürlükte kalite modunda DLSS'e verdiğin iç çözünürlük 2560x1440 olduğu için yapay zekanın elinde üzerine çalışacak deli dehşet pixel sayısı oluyor ve verdiği sonuç bu sayede inanılmaz oluyor. 4K çözünürlükte quality ve native farkını anlamak gerçekten çok zor oluyor hatta belli başlı oyunlarda DLSS daha iyi görüntü sunuyor. 4K'da kullanmamak saçmalık o yüzden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı