RTX 5000 Serisi ile Güç Tüketimi Ciddi Oranda Yükselebilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
NVIDIA GeForce RTX 5000 Blackwell Ekran Kartları CES 2025'te Piyasaya Sürülebilir

GeForce RTX 5000 Serisi ekran kartları yaklaşırken sızıntılar, söylentiler ve spekülasyonların sayısı da artıyor. Ancak bugün üzerinde duracağımız bilgiler, donanım sızıntıları konusunda bilinen bir isim olan @kopite7kimi‘den geldi. Kaynağa göre, yaklaşan “Blackwell” GPU’lar yüksek TGP değerleriyle birlikte gelecek. Gayriresmi kaynaklardan gelen haberler, RTX 5000 Serisindeki tüm ekran kartlarının bir miktar daha fazla güç tüketeceğini gösteriyor. […]

Devamı: RTX 5000 Serisi ile Güç Tüketimi Ciddi Oranda Yükselebilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeterince artmamıştı zaten, artık 2 tane 12VHPWR konektörüü koyarlar.

5090 harici konuşuyorum çıkacak diğer seriler muhtamelen %15 performans farkı ile gelecek bence tdp tarafında çok yükseliş olacağını düşünümyorum. Eskisi kadar saf performans yükselteceklerini düşünmüyorum daha başka yatırımlar yapacaklar kartlara.

Saf performans yükseltmedikleri anda AMD enselerinde, zorundalar. Nvidia DLSS ve DLFG pazarlamasını böylesine yapmasaydı şu anda yüzüne adamakıllı bakılmazdı, Tüm fiyat noktalarında 7000 serisi daha iyi kas gücü, daha bol VRAM ve çok daha yakın RT performansı veriyor. Kas gücünü Nvidia eklemediği an bir 8900XTXH çıkar reklamını yaptıkları "fastest GPU" unvanını çeker alır.

Kas gücü pazarlaması büyük oranda bitti aslında, olay belirli bir FPS'den sonra düşük gecikme. Kare ekleme teknolojileri gecikme artırırsa yararsız hatta zararlı oluyor bu yüzden DLSS benzerleri arasından sıyrılıyor: Gecikmesiz.

Sorun şu an para AI işinde, oyuncu ürünlerinde değil. Ancak buradaki pazarı da bırakırlarsa geri kazanmak çok zor, AMD GPU'da toparlayamıyor halen. Diğer yandan GDDR6X'lerde tedarik sorunu var. Yüksek hızlı bellek lazım, AI işleri de daha fazla bellek istiyor ama aksi gibi orada sorun var. O zaman bellek çok artırıp hızlandıramazlar. Şahsen daha çok bellek istiyordum :/ Mimari ekibin önceliği de tensor vb. oradan da kazanmak zor.

Sonuç? Watt'ı yükselt, frekans artır baba! Yani bu nesil bu ihtimal var. Kesin konuşamayız, Nvidia çok güzel ters köşe yapar ama bu ihtimal var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı