RTX 4000 ve RX 7000 Serisinde Güç Tüketimi Uçuşa Geçebilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
AMD-Radeon-ve-Nvidia-RTX.jpg

Yeni nesil ekran kartları, çok yongalı tasarımlar, gelişen bellek teknolojileri ve yüksek çekirdek sayıları gibi birçok etken nedeniyle güce doymayacak. Yarı iletken sektörü her ne kadar gelişmeye devam etse de, son dönemde özellikle üst sınıf ekran kartlarının güç tüketimi bir hayli arttı. Görünen o ki AMD ve NVIDIA, gelecek nesil ile birlikte işin tadını biraz […]

Devamı: RTX 4000 ve RX 7000 Serisinde Güç Tüketimi Uçuşa Geçebilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Nvidia Trafo hediye ediyordur umarım.

450 Watt ve üstünde güç tüketilmesi beklenen kartların nasıl soğutulacağı ayrı bir sorun. R9 295X2 kartı gibi referans tasarımı sıvı soğutmayla gelir muhtemelen.

Giriş seviyesi bir oyuncu olduğum için tepe kartlardaki güç harcamaları beni pek ilgilendirmiyor. Yeni soketlerle beraber belki orta seviyeye geçerim ancak onu da yine maddiyat durumum belirler. He geniş açıdan baktığımda bir verimlilik gerekiyordu ama sanıyorum firmaların aklında "en güçlü kartı ben yapacağım" mantığı var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı