RTX 5000 serisi stok durumları nasıl olacak?

ApoGT

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, ben RTX 5070 serisi ekran kartı almayı düşünüyorum fakat stoklar hem yok denecek kadar az hem de fiyatları stokcular sebebiyle aşırı pahalı.
Mesela MSI RTX 5070 Gaming Trio white veya direk siyah olanını alacaktım fiyatları 37k ve 39 k arası olarak çıkmıştı, aradan sadece 2 3 gün geçti ve stokları bitti.
Şu an İncehesap da düz siyah olan Gaming Trio kart 43.300 TL 6 bin TL daha fazlasına satılıyor.

Asıl konumuza dönersek sizce bu stoklar ne zaman düzelir? İnsanlar alışveriş yapabilir rahat bir şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ulke ekonomisi o kadar guzel ki (!) kesin bir sey soylemek cok zor. RTX 3000 serisi ciktiginda pandemi sebepli stok sorunlari ve kripto madenciligine olan talep yuzunden kartlar cikis fiyatindan cok cok daha pahaliya satildigi donem olmustu. 2023'te ise RTX 4070 cikis fiyati 15k falan diyorlardi cesitli ekonomik faktorlerden dolayi su an 28k kadar oldu fiyati. NVIDIA'nin "RTX 4090 gucunde (ama DLSS ile abi)" diye karti pazarlamasi sonrasi teknik bilgilerden yoksun kitlenin de cok yogun talebi oldu kartin ustune. Bana kalirsa artik bu kartin fiyati 40k altina inmez, eger 43k fiyata alabiliyorsaniz alin derim. Sonra ikinci bir 4070 vakasi yasanmasin.

5070 27.300 TL satılıyor. En düşük modelden baz alırsak zaten MSI game Trio için 15k fazla para verilmez. Stok durumu içinde NVIDIA için kişisel bilgisayarlardaki kart satışları artık o kadar da umurunda değil. Sunucu pazarından öyle bir kar yapıyorlar ki bütün üretim hattını buna arıyorlarlar. Yani 5000 serisinde stok durumu çok olmayacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı