RTX 5050 alınır mı?

Kanıtlamamı ister misiniz? @Aytemiz ve @L3wis seve seve hemen test yapıp kanıtlarım :D atayım buraya :) söylediğimde millet inanmıyor yahu ben nasıl oynuyorum o zaman :D

Hocam ben zaten ne demiştim önceki mesajımda? Bazı oyunları oynarsınız zaten ama çoğu oyunda ayar düşmek zorunda kalırsınız. 1080P'de 8 GB VRAM'in sıkıntı çıkardığı oyunlar varken 4K'da hangi oyunda 8 GB VRAM ile ne yapmayı düşünüyorsunuz? Önceden de dediğim gibi Valorant, CS2, Rainbow tarzı FPS oyunlarında zaten çözünürlük pek bir şey ifade etmiyor. AAA çoğu oyunda sıkıntı yaşatır bu kart. Ha bir de masaüstü 5060-5060 Ti'ın üretilme amacı bile 1080p iken 5050'nin 4K oynatılması saçma zaten.

Son düzenleme:
Hocam ben zaten ne demiştim önceki mesajımda? Bazı oyunları oynarsınız zaten ama çoğu oyunda ayar düşmek zorunda kalırsınız. 1080P'de 8 GB VRAM'in sıkıntı çıkardığı oyunlar varken 4K'da hangi oyunda 6 GB VRAM ile ne yapmayı düşünüyorsunuz? Önceden de dediğim gibi Valorant, CS2, Rainbow tarzı FPS oyunlarında zaten çözünürlük pek bir şey ifade etmiyor. AAA çoğu oyunda sıkıntı yaşatır bu kart. Ha bir de masaüstü 5060-5060 Ti'ın üretilme amacı bile 1080p iken 5050'nin 4K oynatılması saçma zaten.

Benim de bashettiğim şey neydi önceki mesajda? Ben hiçbir zaman 4K'den düşürdüğümü söylemedim beyan da etmedim. Biraz sonra videoları atacağım videoda ayarları da gösteriyorum. Optimizasyon sıkıntısı olan oyunda bile video çektim sırf susun diye :D yani zaten bu performansı almasam buraya yazmazdım aksine gider performans istemek için konu açardım :D
Dediğim gibi birazdan video atayım bir bakın sen ve @L3wis adlı arkadaşın ikinizin yorumları için özellikle uğraşıyorum merak ediyorum tepkinizi.

Benim de bashettiğim şey neydi önceki mesajda? Ben hiçbir zaman 4K'den düşürdüğümü söylemedim beyan da etmedim. Biraz sonra videoları atacağım videoda ayarları da gösteriyorum. Optimizasyon sıkıntısı olan oyunda bile video çektim sırf susun diye :D yani zaten bu performansı almasam buraya yazmazdım aksine gider performans istemek için konu açardım :D
Dediğim gibi birazdan video atayım bir bakın sen ve @L3wis adlı arkadaşın ikinizin yorumları için özellikle uğraşıyorum merak ediyorum tepkinizi.
Bekliyoruz hocam sıkıntı değil. Umarım kaliteli oyunlardır.

Bekliyoruz hocam sıkıntı değil. Umarım kaliteli oyunlardır.

Kaliteli oyundan kastın ne? Yeni bahanen bu ise eğer senin dediğin kaliteli oyunları indireyim :D hiç sorun değil Cyberpunk oynamışlığım var bu sistemle bu performans ile 30 saat küsur.
Dünkü açtığım konuya bakarsan format attım dün gece ve belli oyunları yedekleyebildim o yüzden elimde yedeklediğim oyunlar üzerinden atacağım zaten. Öyle gidip Far Cry gibi LoL gibi hatta ve hatta Valorant gibi basit şeyler atmayacağım yani.

Aşağıda attığım videoya bakabilir misiniz? Bu attığım videoda kullanılan sistemin içerisinde sizin kartınızdan daha güçlü olan 5060 ve dünyanın en güçlü oyun işlemcisi var. Bu sistemde bile 4K'da hikayeli oyunlarda 60 üstüne çıkabilen doğru düzgün oyun yok (bazılarını oynatmıyor bile). Ve siz 8 GB VRAM halen yeter diyorsunuz :D. Mesela sizin dediğiniz oyun olarak Cyberpunk 2077'de aşağıda attığım videodaki sistem 50'leri bile ancak zorlayabiliyor (DLSS açık). Ki kaç kere dedim ve yine tekrar ediyorum. NVIDIA bile 5060 ve 5060 Ti'ı 1080p oyunculuk için çıkartmışken siz 8 GB VRAM 5050 ile 4K oynayabileceğinizi söylüyorsunuz. NVIDIA tarafında her oyunu yüksek FPS ile 4K'da oynamak istiyorsan en kötü 5070 Ti gibi bir kart alman gerekiyorken siz 5050 4K için yeter diyorsunuz. Ha bir de masaüstü 5050'si masaüstü 3060'ına denk denilebilir onun için de aşağıya video koyacağım. Yani masaüstü 3060'ı mantıken laptop 5050'sinden güçlü. Yani siz diyorsunuz ki saf güç bakımından 3060'dan bile güçsüz kart 4K'da rahat rahat oyun oynatabilir? Güldürmeyin lütfen.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet arkadaşlar demek ki neymiş bilmeden konuşmamak YouTube'da görülen her videonun gerçekliğin ve arka planına inanmamak lazımmış :D dört gözle kanıt bekleyen arkadaşlarda patladığına göre konudan uzaklaşabilirim.
Oturduğu yerde o iki arkadaş birkaç teknik detay bildiğini zannedip gün boyu oyun oynamaya devam edebilirler iyi sosyaller hahaha :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı