RTX 5060 8 GB alınır mı?

Bütçe
45k
Fiyatını hak etmeyen kart. Alınmaz.

Şu anda 1080p oyunları oynatır ancak geleceğe yönelik çok kötü olur. 2-3 sene sonra çıkacak AAA oyunlarda büyük ihtimal yüksek ayarlarda oynayamayacaksın vram 8 gb olduğu için.

Bu arada şu kart alınmaz diye bir şeyi ben doğru bulmuyorum. Doğru fiyata her kart alınır. 4 bine 3050 satılsa gidip alırım şu an. Önemli olan fiyat.

Peki hocam 5070 mi yoksa AMD ekran kartı mı seçmeliyim ve seçersem hangilerine yönelmeliyim?

Peki hocam teşekkür ederim.
AMD güvenilir diyenlere bakma AMD kartının ismini yaz hata diye arat yeni çıkan kartlarda bile driver sorunları var. Geçmişe göre daha stabil olması şu anda iyi olduğu anlamına gelmez.

Arkadaş çevrem çok kötülüyor AMD'yi ondan biraz korkmuyorum diyebilirim.

Hocam vallahi kursamda kablolamayı falan halledemem diye düşündüğüm için hazır sistem bakıyorum.

Bütçeniz yetiyorsa 9070 alınabilir, bu fiyat bandında en alınabilecek karttır bence. AMD hakkında eski problemler yüzünden birçok insanın önyargısı var. Ben ölsem AMD kullanmam diyen kuzenim önce 5600 ile AMD işlemciye daha sonra ise 7700 XT ile AMD ekran kartına geçmişti, pişman olmadı. Özellikle 7xxx ve 9xxx serilerinde AMD'nin sürücü kaynaklı problemleri yok denecek kadar az, daha çok Ray Tracing performansı ve FSR'ın DLSS'W göre geride kalması yüzünden tercih edilmiyor. Ray Tracing konusunda 9xxx serisi ile NVIDIA'ya yaklaşmış olsa da hala NVIDIA'nın önce olduğu bir gerçek. Upscale teknolojileri konusunda ise DLSS'i de FSR'ı da tecrübe etmiş biri olarak DLSS'nin çok daha iyi olduğunu belirtmem gerek.

Şahsen sizin yerinizde ben olsaydım 5070 değil 9070 tercih ederdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı