RTX 5060, i5-12400F sistem alınır mı?

Watt sınırlaması kullanıyorsan çok güç çekmez. Çünkü 14. nesil k serisi çok fazla olumsuz eleştiri aldı ısınma ve watt çekme sorunlarından dolayı.
Watt sınırlaması kullanıyorsan çok güç çekmez. Çünkü 14. nesil k serisi çok fazla olumsuz eleştiri aldı ısınma ve watt çekme sorunlarından dolayı.
Watt sınırlaması kunlanmıyorumda dediğin şey bence sadece düşük grafikli oyunlarda oluyor çünkü işlemci ekran kartını beslemek zorunda kalmadığı için işlemciye daha çok yük biniyor yüksek grafikli oyunlarda ağırlık ekran kartında olduğu için CPU da ısınma söz konusu olmuyor.

Herkes? Konuları ve o herkesleri atar mısınız? 9060XT veya herhangi bir 9000 serisinde kronik sorun yok.

Technopat'a yazınca çıkıyor zaten 9060XT serisi sıkıntılımı diye drvier hatası falan bahsetmişlerdi bir de başka bir konuda konuşurlerken sormuştum ben de alacaktım çünkü 9060'lı bir sistem aldığı Colorful mu ne öyle bir şeydi çok bilmiyorum onu tercih ettim fakat başka tercih edersen daha iyi olur falan demişti ben de çok ısınamadım önceki sistemimde 3060 vardı oradan NVIDIA rahatlığına da alışkınım kayıt alma rahatlığına falan AMD ekran kartları hakkında çok bilgim yok.

Technopat'a yazınca çıkıyor zaten 9060XT serisi sıkıntılımı diye drvier hatası falan bahsetmişlerdi bir de başka bir konuda konuşurlerken sormuştum ben de alacaktım çünkü 9060'lı bir sistem aldığı Colorful mu ne öyle bir şeydi çok bilmiyorum onu tercih ettim fakat başka tercih edersen daha iyi olur falan demişti ben de çok ısınamadım önceki sistemimde 3060 vardı oradan NVIDIA rahatlığına da alışkınım kayıt alma rahatlığına falan AMD ekran kartları hakkında çok bilgim yok.

PowerColor pardon.

Konu başlığı bu sistem alınır mı diye açıldığından ona göre cevap vereceğim. Alınmaz. Hem parçalar kötü hem 5060'ın 8 GB versiyonu var. DDR4 sistem. Neresinden bakarsanız bakın elde kalıyor ve günümüze yetersiz kalıyor. Belki beklentileriniz ihtiyaçlarınız düşüktür ona bir şey diyemem ama üstüne 10 bin ekleyip.

Bu şekilde hem AM5 hem de ekran kartı bakımından çok daha güçlü bir sistem tercih edilebiliyorken geriye dönük bir sistem almanın hiçbir mantığı yok. Başlıkta attığınız sistemi yarın güncellemeye kalksanız ve AM5 geçmek isteseniz şu an vereceğiniz farkın çok çok daha üstünü vermeniz gerekecek. Fırsatınız verken 9060XT sisteme yönelin.

Sistem DDR 5 hocam ama yine de pek F/P değil doğru 9060XT aşırı üstün 5060'a gore hem fiyat hem de performans olarak.

Konu başlığı bu sistem alınır mı diye açıldığından ona göre cevap vereceğim. Alınmaz. Hem parçalar kötü hem 5060'ın 8 GB versiyonu var. DDR4 sistem. Neresinden bakarsanız bakın elde kalıyor ve günümüze yetersiz kalıyor. Belki beklentileriniz ihtiyaçlarınız düşüktür ona bir şey diyemem ama üstüne 10 bin ekleyip.

Bu şekilde hem AM5 hem de ekran kartı bakımından çok daha güçlü bir sistem tercih edilebiliyorken geriye dönük bir sistem almanın hiçbir mantığı yok. Başlıkta attığınız sistemi yarın güncellemeye kalksanız ve AM5 geçmek isteseniz şu an vereceğiniz farkın çok çok daha üstünü vermeniz gerekecek. Fırsatınız verken 9060XT sisteme yönelin.

Hocam sistem DDR5 bir daha bakın.

Çok bilgi gerektirecek bir konu yok hocam, kartı takıp oyuna gireceksiniz. Herhangi kronik sıkıntısı olan bir kart değil, bir kaç kişiden duyduğunuz problemleri herkes tabiriyle genelleştirmeyin. Kafanızda öyle kuruyorsunuz çünkü. 8 gb lik 5060 gibi giriş seviye bir karta göre çok daha güçlü bir kart ayrıca AM5 sistem alacaksınız üstte yazdığım mesajı okudunuzmu bilmiyorum ama buraya tekrar alıntı yapayım, mantık çerçevesinde hareket edin, bütçeniz yetmiyorsa ona yapacak birşey yok ama alabilme şansınız varken gidip konu başlığında ki sistemi alırsanız ileride üzülürsünüz. Kafam AMD işlemcide olduğu için DDR4 yazmışım AM5 AM4 arasında kaldım benim hatam. Sonuç olarak işlemcide her bakımdan daha güçlü.

Konu başlığı bu sistem alınır mı diye açıldığından ona göre cevap vereceğim. Alınmaz. Hem parçalar kötü hem 5060 ın 8 gb versiyonu var. DDR4 sistem. Neresinden bakarsanız bakın elde kalıyor ve günümüze yetersiz kalıyor. Belki beklentileriniz ihtiyaçlarınız düşüktür ona birşey diyemem ama üstüne 10 bin ekleyip

Bu şekilde hem AM5 Hemde ekran kartı bakımından çok daha güçlü bir sistem tercih edilebiliyorken geriye dönük bir sistem almanın hiç bir mantığı yok. Başlıkta attığınız sistemi yarın güncellemeye kalksanız ve AM5 geçmek isteseniz şuan vereceğiniz farkın çok çok daha üstünü vermeniz gerekecek. Fırsatınız verken 9060xt sisteme yönelin.

Çok bilgi gerektirecek bir konu yok hocam, kartı takıp oyuna gireceksiniz. Herhangi kronik sıkıntısı olan bir kart değil, birkaç kişiden duyduğunuz problemleri herkes tabiriyle genelleştirmeyin. Kafanızda öyle kuruyorsunuz çünkü. 8 GB'lik 5060 gibi giriş seviye bir karta göre çok daha güçlü bir kart ayrıca AM5 sistem alacaksınız üstte yazdığım mesajı okudunuzmu bilmiyorum ama buraya tekrar alıntı yapayım, mantık çerçevesinde hareket edin, bütçeniz yetmiyorsa ona yapacak bir şey yok ama alabilme şansınız varken gidip konu başlığında ki sistemi alırsanız ileride üzülürsünüz. Kafam AMD işlemcide olduğu için DDR4 yazmışım AM5 AM4 arasında kaldım. Benim hatam. Sonuç olarak işlemcide her bakımdan daha güçlü.

DDR 5 bir sistem benim attığım da yazdım ama görmediniz sanırım ama teşekkürler RX9060 ile ilgili sorunu anladım o zaman neden öyle belirtrmişler arkadaşlarımla konuştuğumda da 9060XT'ye kronik vs dediler.

DDR 5 bir sistem benim attığım da yazdım ama görmediniz sanırım ama teşekkürler RX9060 ile ilgili sorunu anladım o zaman neden öyle belirtrmişler arkadaşlarımla konuştuğumda da 9060XT'ye kronik vs dediler.

Siz de yazmışsınız DDR5 olduğunu fark ettim diye bu sefer de benim aklım başka yerde kaldı kusura bakmayın :D

Cahillikten olduğu aşikar arkadaşlarınız için diyorum kusura bakmayın.Kronik sorun ne demek herhangi elektronik bir ürünün düzeltilmesi zor veya imkansız olan, bozulmasına ya da aksamasına sebep olan bir durum. Mouselerde çift tıklama sorunu gibi, ssd lerde ısınma veya hızların çok hızlı şekilde düşmesi gibi örnekler çoğaltılabilir. Donanımsal bir arızanın olması ve yazılımla halledilmemesi demek. Misal 9000 serisindeki kartlar fabrika çıkışından itibaren belli bir kullanım süresinden sonra alev aldı, patladı, kısa devre yaptı gibi şeyler olsaydı bu kronik sorundur.
Amdnin yazılımsan süreçte önceden bazı sorunları olduğundan dolayı ön yargısı kaldı. Nvidiada sorun olan dönem hiç yaşanmadı mı ya da hala yaşanan sorunlar yok mu? İllaki var.
Bu konularda ezbere konuşan değil konuya hakim insanlardan bilgi alın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı