RTX 5060 ne zaman gelecek?

Neden 8 GB VRAM mantıklı olmasın? Herkeste 2K monitör yok, 1080p oynayacağım hangi oyunda VRAM problemi yaşayacağım beni aydınlatır mısın? Her kartın belli hedef kitlesi var. 1080p monitörümle 6-7GB VRAM'dan fazla kullanamayacağım. 16 GB VRAM'li ekran kartını aldırıp bana 10bin TL fazla para ödetmek ne kadar mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden 8 GB VRAM mantıklı olmasın? Herkeste 2K monitör yok, 1080p oynayacağım hangi oyunda VRAM problemi yaşayacağım beni aydınlatır mısın? Her kartın belli hedef kitlesi var. 1080p monitörümle 6-7GB VRAM'dan fazla kullanamayacağım. 16 GB VRAM'li ekran kartını aldırıp bana 10bin TL fazla para ödetmek ne kadar mantıklı?
Ben yapay zeka uygulamarı için düşündüğümden 16 gb VRAM modelini değerlendireceğim.
1080p oyun için düşünecekler için haklı olabilirsiniz ama bu durumda AMD nin çıkaracağı muadil karta ve fiyatlarına ve performanslarına bakıp değerlendirmek daha mantıklı olur.

Burada yazıldı diye siz gidip 16 mı aldınız alıyorsunuz? Benim tercihim 16'dan yana NVIDIA burada bir politika izliyor. Siz oyun için mi yazdınız içeriğinde bir bilgi yok gönderinizde. Herkes oyun oynamıyor. Kartların bir sürü kullanım alanı var. Cadcam, yapay zeka, vs. oyunda bile olsa ileriye dönük kendime 16 GB versiyon bakarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cadcam, yapay zeka vs. işler için 4 GB VRAM usage yeterli oluyor. Ki önerilen gereksinim genellikle 1GB. Dediğim gibi 2K, 4K çözünürlükte oyun oynamıyor ve 2K-4K video editlemiyorsanız 8 GB VRAM günlük kullanımda fazla fazla yeterli olacaktır. Eğer 1080p monitörünüz varsa ve ileride 2K, 4K düşünmüyorsanız, fazladan bütçe ayırıp aynı seri ekran kartının 16GB VRAM'li modelini almayın. Paranıza yazık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı