RTX 5060 Ti 16 GB vs RTX 5070

IGuard

Decapat
Yer
Mardin
Daha fazla  
2K çözünürlükte genel olarak video düzenleme, yapay zeka ile ilgili işler ve zaman zaman da oyun oynamak için bir ekran kartı almayı düşünüyorum.

Sizce bu kullanım senaryosu için en mantıklı ekran kartı hangisi olur?
Özellikle RTX 5060 Ti 16 GB modeli alınabilir mi? Mantıklı bir tercih olur mu?
Alternatif olarak, eğer aradaki fiyat farkı çok büyük değilse RTX 5070 almak mı daha mantıklı olur?

Görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler!

Arkadaşlar 5070'li bu sistemi almayı düşünüyorum sizce mantıklı mı bu fiyata.

Son düzenleme:
2K çözünürlükte genel olarak video düzenleme, yapay zeka ile ilgili işler ve zaman zaman da oyun oynamak için bir ekran kartı almayı düşünüyorum.

Sizce bu kullanım senaryosu için en mantıklı ekran kartı hangisi olur?
Özellikle RTX 5060 Ti 16 GB modeli alınabilir mi? Mantıklı bir tercih olur mu?
Alternatif olarak, eğer aradaki fiyat farkı çok büyük değilse RTX 5070 almak mı daha mantıklı olur?

Görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler!

Arkadaşlar 5070'li bu sistemi almayı düşünüyorum sizce mantıklı mı bu fiyata.

5070 iyidir.👍

Bana elinde ki bütçeyi söyler misin dostum. Ona göre öneride bulunayım.

55 bin kadar gidebilirim ama 60 bin altında olsun.

Bir de hocam 5070 almak istiyorum ama aklıdma sürekli 12 GB yetmeyecek gibi sanki ileride.

5060 Ti 16 GB de olabilir hocam sistem önerisi olarak. Ama daha altı olmasın ve fazla da bütçemin üstünde fiyat söyelmeseniz güzel olur şimdiden teşekkürler önerilriniz için.

55 bin kadar gidebilirim ama 60 bin altında olsun.

Bir de hocam 5070 almak istiyorum ama aklıdma sürekli 12 GB yetmeyecek gibi sanki ileride.

5060 Ti 16 GB de olabilir hocam sistem önerisi olarak. Ama daha altı olmasın ve fazla da bütçemin üstünde fiyat söyelmeseniz güzel olur şimdiden teşekkürler önerilriniz için.

Bu sistemi al az önce kendi attığın sistem bu.

Özelleştirmeyi şu şekilde yap.

İşlemciyi 7600X yap.

Anakartı yükseltmeye gerek yok, yeterli.

Ram´leri XPG Lancer Blade 6000MHz CL34 olanı yap. 1 adet alabiliyorsun ancak 1 adet 16 GB 1-2 yıl yeterli. Yetmediği zaman yanına 1 adet daha alabilirsin. Ya da bütçen olduğu zaman alabilirsin.

SSD değiştirmeye gerek yok. 1TB gayet yeterli.

Soğutucu olarak Cooler Master Masterliquid Core II 360mm yap.

Kasa gayet iyi ve yeterli değiştirmeye gerek yok.

Bu sistemi al az önce kendi attığın sistem bu.

Özelleştirmeyi şu şekilde yap.

İşlemciyi 7600X yap.

Anakartı yükseltmeye gerek yok, yeterli.

Ram´leri XPG Lancer Blade 6000MHz CL34 olanı yap. 1 adet alabiliyorsun ancak 1 adet 16 GB 1-2 yıl yeterli. Yetmediği zaman yanına 1 adet daha alabilirsin. Ya da bütçen olduğu zaman alabilirsin.

SSD değiştirmeye gerek yok. 1TB gayet yeterli.

Soğutucu olarak Cooler Master Masterliquid Core II 360mm yap.

Kasa gayet iyi ve yeterli değiştirmeye gerek yok.

Fiyat olarak nasıl ortalama değil mi ayrıca hocam anakart sadece 2 RAM slotu destekliyor yükseltmeme gerek yok değil mi?

Fiyat olarak nasıl ortalama değil mi ayrıca hocam anakart sadece 2 RAM slotu destekliyor yükseltmeme gerek yok değil mi?

Yükseltmeye gerek yok. Sonuçta 8 GB RAM kullanmayacaksın 16 kullanacaksın. İleri de 1 adet daha 16 koyarak 32 yapabilirsin. Kaldı ki bugün hiçbir oyun 4K´da 32 GB RAM tüketmez.

Normalde B650M-A WİFİ´a yükseltilir ancak aralarında 5000TL gibi bir fark var. İnanılmaz gereksiz bir fark. 1500TL-2000TL olsa yükselt derdim ama 5000TL aşırı gereksiz pahalı.

Yükseltmeye gerek yok. Sonuçta 8 GB RAM kullanmayacaksın 16 kullanacaksın. İleri de 1 adet daha 16 koyarak 32 yapabilirsin. Kaldı ki bugün hiçbir oyun 4k´da 32 GB RAM tüketmez.

Normalde B650M-A wifi´a yükseltilir ancak aralarında 5000TL gibi bir fark var. İnanılmaz gereksiz bir fark. 1500TL-2000TL olsa yükselt derdim ama 5000TL aşırı gereksiz pahalı.

Peki hocam bu fiyatlarda bu özelliklerde bu sistemin fiyatı ortalama mı pahalı mı yani bu fiyata alınır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı