Merhaba arkadaşlar yakın zamanda sistem almayı düşünüyorum ama hangi ekran kartını alacağım konusunda kararsız kaldım. Sizce hangisini alayım?
Düşünmeye bile gerek yok tabii ki RX 7800 XT, 5060ti almak paranı çöpe atmak ile aynı şeydir. İstersen buna bakabilirsin:Merhaba arkadaşlar yakın zamanda sistem almayı düşünüyorum ama hangi ekran kartını alacağım konusunda kararsız kaldım. Sizce hangisini alayım?
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda sistem almayı düşünüyorum ama hangi ekran kartını alacağım konusunda kararsız kaldım. Sizce hangisini alayım?
Hocam bu durum biraz oynayacağın oyunlara bağlı. Eğer sıradan oyunlar oynuyorsan 7800XT daha performanslı olacaktır. Fakat işin içinde Ray Tracing varsa açık ara 5060 Ti önde olacaktır. Özellikle GTA 6'da Ray Tracing zorunlu olacağı için 5060 Ti GTA 6'da daha performanslı olacaktır.
7800xt'de olabildiğince ray tracing'leri kısmak zorunda kalacaksın.
Not: Eğer sadece ekran kartı alınacaksa 20k üstüne alınmamalı fiyatı çok yüksek kalıyor şu an uyguna satılan hazır sistemler var o şekilde alınmalı.
9060XT beklenmeli mi yoksa 5060 Ti 16 GB alacağım?
Hocam oynadığınız oyunlara bağlı biraz.
9060XT şu anlık 5060 Ti'den daha güçlü aralarında %12'lik fark var. Ama bu güç Ray Tracing odaklı oyunlarda 5060 Ti aleyhine olacaktır.
Hocam şu an güncel oyunları ve 3-5 sene sonraki çıkacak oyunları 1080P'de açsa yeter. GTA 6'yı 1080P'de açsın mesela. 2K-4K'da gözüm yok bir de monitör parası uğraşmayayım![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.