RTX 5060 Ti alınır mı?

loeer

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Mevcut sistemimi yukseltmek için araştırma yapiyordum RTX 5060 Ti çıkmış ve uyguna çıkmış. AMD Ryzen 5 5700X ile darboğaz yapar mı? Bir de ASUS mu almalıyım, Palit mi? Arada 5 bin lira fark var ve 8 GB versiyonunu mu almalıyım, 16 mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yerinizde olsam 9060 serisini beklerdim. 4070 Ti Super kullanan biri olarak 60 serisi NVIDIA kartlardan uzak durulması gerektiğini düşünüyorum. 5060 ve 5070 serisi arasında dağlar kadar fark var.

Hocam haklısınız fakat şu anda 1050 Ti kullanıyorum hangi karta geçsem bile dağlar gibi FPS Boost yaşıyacagim.

5700X ile darboğaz yaşatacağını zannetmem, ancak hem 8 GB ile 16 GB'lık arasında gerçekten ciddi bir fiyat farkı var hem de eğer ki DLSS benim için çok önemli demiyorsanız ki ben hem DLSS hem de FSR kullanmayı sevmiyorum kart bu açıdan fiyatına göre muazzam bir performans iyileştirmesi bence sunmuyor. NVIDIA şu kartı tek model olarak 12 GB ile sunsa o zaman makul olabilirdi.

Hocam haklısınız fakat şu anda 1050 Ti kullanıyorum hangi karta geçsem bile dağlar gibi FPS Boost yaşıyacagim.

Sizin için 3060 bile çok fazla fark eder. Yine de 9060XT serisi tanıtılmadan 5060 Ti almak mantıklı gelmiyor bana. 100 dolar ucuza %15 daha fazla performans verirse AMD epey kârlı çıkarsınız. Giriş-orta Segment'e odaklanıyor AMD. O yüzden 60 serisinde beklentileri karşılayabilir. 7700XT ve 4060 Ti olayını hatırlayın. %20 daha fazla performansı daha ucuza veriyordu. Sonradan 7700XT fiyatları arttı. Yine aynısı olursa 5060 Ti almak çok saçma olur.

5700X ile darboğaz yaşatacağını zannetmem, ancak hem 8 GB ile 16 GB'lık arasında gerçekten ciddi bir fiyat farkı var hem de eğer ki DLSS benim için çok önemli demiyorsanız ki ben hem DLSS hem de FSR kullanmayı sevmiyorum kart bu açıdan fiyatına göre muazzam bir performans iyileştirmesi bence sunmuyor. NVIDIA şu kartı tek model olarak 12 GB ile sunsa o zaman makul olabilir.

1050 Ti kullandigim için DLSS 4 ne kadar performans iyileştirmesi sağladığında bilgili değilim şu an önüme düştü ucuz diye almak istemiştim birazcık daha bekleyeceğim.

Hocam böyle diye mantıksız hareket etmeye gerek yok bence.

Haklısınız hocam.

Sizin için 3060 bile çok fazla fark eder. Yine de 9060XT serisi tanıtılmadan 5060 Ti almak mantıklı gelmiyor bana. 100 dolar ucuza %15 daha fazla performans verirse AMD epey kârlı çıkarsınız. Giriş-orta Segment'e odaklanıyor AMD. O yüzden 60 serisinde beklentileri karşılayabilir. 7700XT ve 4060 Ti olayını hatırlayın. %20 daha fazla performansı daha ucuza veriyordu. Sonradan 7700XT fiyatları arttı. Yine aynısı olursa 5060 Ti almak çok saçma olur.

Doğru hocam beklemek en mantıklısı.

1050 Ti kullandigim için DLSS 4 ne kadar performans iyileştirmesi sağladığında bilgili değilim şu an önüme düştü ucuz diye almak istemiştim birazcık daha bekleyeceğim.

Haklısınız hocam.

Doğru hocam beklemek en mantıklısı.

Bence 5060 Ti için 19k ucuz değil hatta pahalı. 4060 Ti 8 GB zaten 399 dolar MSRP fiyatına sahip değil miydi? 5060 Ti 8 GB ise 379 dolar MSRP ile çıktı. 4060 Ti stok varken 14K bandına bulunabiliyordu. Stok bitince 17-20k civarına çıktı fiyatı. 5060 Ti de en ucuz 19K'ya bulunabiliyor. Yahu bu 599 dolar MSRP fiyatındaki 4070 ile neredeyse aynı fiyat. Aralık ayında zaten Galax 4070 21k civarında satılıyordu. 5060 Ti için olması gereken fiyat dolar ve enflasyondan ötürü 15-16k en fazla. Birkaç ay önce 14K'ya bulduğumuz kartın yenisi 20 dolar daha ucuza çıkıyor. Ona rağmen 5-6k daha pahalıya satılıyor.

Avantaj göremiyorum ben.

Hocam kendimde sistemimde RX 480 kullanıyordum geçici ve niyetim orta segment güncel bir modele geçmekti, ancak ikinci ele yönelmek bana çok daha makul geldi ve sıfır kartın yarı fiyatına bir iki nesil eski ancak benzer performansta modeller bulunabiliyor. Bu yönde bir tercih de yapılabilir bence.

Merhaba arkadaşlar. Mevcut sistemimi yukseltmek için araştırma yapiyordum RTX 5060 Ti çıkmış ve uyguna çıkmış. AMD Ryzen 5 5700X ile darboğaz yapar mı? Bir de ASUS mu almalıyım, Palit mi? Arada 5 bin lira fark var ve 8 GB versiyonunu mu almalıyım, 16 mi?

ASUS'ta Palit'de iyi markalar RX 9060 serisini beklemek istemiyorsanız RTX 5060 Ti 16 GB versiyonunu alın inanın bana bazı oyunlarda VRAM'dan kaynaklı darboğazlar bile yaşanıyor 8 GB ile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı