Çözüldü RTX 5060 Ti ile Frame Generation açıkken %1 FPS düşük kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EfeMuratKsg

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bazı videolarda gördüm ve 5060 Ti, Multi Frame Generation açıkken ağır oyunlarda 2K ve grafikler Ultradayken 150-200 FPS görüyor ama %1 Low nedense 40 ve 50 oluyor. Bu da demek oluyor ki oyunda drop veya stutter oluyor. Sizce doğru mu? Çünkü sırf MFG için 5060 Ti almayı düşünüyorum ama MFG açıkken drop veya stutter olmasını istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sebep direkt o değil aslında. %1 Low değeri native FPS'den etkileniyor. %1 Low olan FPS en uzun Frametime'ı yakalıyor çünkü. Drop veya stutter'dan ziyade native FPS'nin düşük olması sebep.
Sebep direkt o değil aslında. %1 Low değeri native FPS'den etkileniyor. %1 Low olan FPS en uzun Frametime'ı yakalıyor çünkü. Drop veya stutter'dan ziyade native FPS'nin düşük olması sebep.

Çözüm
Üstte arkadaş açıklamış zaten, MFG açınca FPS grafiği de sapıtıyor ama akıcı gözüküyor oyun. Eklemek istediğim bir şey de sırf MFG için ekran kartı almamalısın. 5060 Ti ile 50-60 FPS üstü alamadığın bir oyunda MFG acamayacaksin zaten. Ha şu anda dert değil ama ben yine de söyleyeyim dedim.

Bu da demek oluyor ki oyunda drop veya stutter oluyor.

Bu söyleminizde bakarak drop veya shutter hissetmediğinizi varsayıyorum. Drop veya shutter için %1 FPS'e bakılmaz, %0.1 yani binde bir FPS'e bakılır. %0.1 FPS genelde 30'dan aşağıda ise dorp veya shutter hissedilir. Ancak çoğu oyun ve iyi optimize edilmiş bir sistemde 60 FPS üzerinde kalır, kalması idealdir.

Arkadaşlar, bazı videolarda gördüm ve 5060 Ti, Multi Frame Generation açıkken ağır oyunlarda 2K ve grafikler Ultradayken 150-200 FPS görüyor ama %1 Low nedense 40 ve 50 oluyor. Bu da demek oluyor ki oyunda drop veya stutter oluyor. Sizce doğru mu? Çünkü sırf MFG için 5060 Ti almayı düşünüyorum ama MFG açıkken drop veya stutter olmasını istemiyorum.
Afterburnerdan mı bakıyorsunuz?

Arkadaşlar hepinizden çok özür dilerim cevap veremedim bugün hiç telefona bakmadım.

Afterburner'dan mı bakıyorsunuz?

Evet YouTube'da ki incelemelerden baktım

Sebep direkt o değil aslında. %1 Low değeri native FPS'den etkileniyor. %1 Low olan FPS en uzun Frametime'ı yakalıyor çünkü. Drop veya Stutter'dan ziyade native FPS'nin düşük olması sebep.

Yani native FPS düşükse drop ve sttuter oluyor öyle mi?

Arkadaşlar hepinizden çok özür dilerim cevap veremedim bugün hiç telefona bakmadım.

Evet YouTube'da ki incelemelerden baktım

Bu sorunun asıl sebebi NVIDIA 5000 serisi ile gelen Flip Metering teknolojisi. MFG yani FG 4x ile birlikte çalışıyor, MFG için Flip Metering şart. Bu teknoloji de MSI Afterburner'da olmaması gereken %1low'lara yol açıyor. Arkadaşın da dediği gibi %1low'ları native FPS'e bakarak değerlendiriyor ki bu doğru değil. Eğer Frametime grafiğine de dikkat ettiysen böyle kalın kalın sütunlar şeklinde olduğunu görürsün, sebebi stutter değil bu teknoloji. Oynanışı etkilemiyor, siz yine yüksek FPS deneyimi yaşıyorsunuz.

Bu sorunun asıl sebebi NVIDIA 5000 serisi ile gelen Flip Metering teknolojisi. MFG yani FG 4X ile birlikte çalışıyor, MFG için Flip Metering şart. Bu teknoloji de MSI Afterburner'da olmaması gereken %1Low'lara yol açıyor. Arkadaşın da dediği gibi %1Low'ları native FPS'e bakarak değerlendiriyor ki bu doğru değil. Eğer Frametime grafiğine de dikkat ettiysen böyle kalın kalın sütunlar şeklinde olduğunu görürsün, sebebi stutter değil bu teknoloji. Oynanışı etkilemiyor, siz yine yüksek FPS deneyimi yaşıyorsunuz.

Hmm aslında eve Framtime'a baktım kalın kalın sütunlar var ve 0.3 framtime var bunu görünce dedim ki "tamam drop vs. olmaz" ama %1 Low 60'ın altında olduğunu görünce biraz garipsedim

Hayır demeye çalıştığım senin aldığın(MFG ile) FPS ile %1 FPS arasında farkın fazla olma sebebi %1 FPS'nin Native FPS tarafından belirlenmesi. Çünkü %1 FPS demek gördüğün son 100 kare içinde en yavaş üretilenin Frametime'ına denk gelen FPS demek. E haliyle bu FPS de Native FPS ile oluşan oluyor. Drop demek değil yani. %1 Low'lar MFG kullanırken aşırı anlamlı değil demek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı