RTX 5060 Ti sistem oyunlarda düşük performans veriyor

ErzurumluİsHere

Hectopat
Katılım
27 Ocak 2022
Mesajlar
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba 2 gün önce.
Ryzen 5 7500F.
RTX 5060 Ti 16 GB.
ASUS B650M-R
Kingston 2x8 16 GB DDR5.

Bu parçalarla bir istem topladım, fakat Dying Light 2 ve BeamNG.drive dışında oyunları DLSS kalite ve en full de oynadıktan sonra FPS'in 50 45 60 arası gittiğini gördüm.

Diğer videolara baktığımda RTX 4060 ile bile insanlar BeamNG.drive gibi bir oyunda 80 90 FPS alabildiklerini gördüm. Ve topladıktan sonra şu adımları izledim.

  • Driverları kurdum.
  • BIOS Update yapmadım.
  • RAM'lerimi EXPO yani 6000MHz moduna aldım.
- Şüphe ettiğim şeyler.
1 - RAM'in 5060 Ti 16 GB VRAM'li gibi bir ekran kartını beslememesi.
2- anakarttaki CPU 12v adlı soket düz 8 pin, benim PSU'dan gelen kablolar 4+4 yani 2 tane 4 pin kablosu var, bu yüzden dolayı tüm pinleri 8 pine takmadım işlemci iyi bir verimde çalışamıyor olabilir.
Şimdiden yardım edenlere çok teşekkür ediyorum :)

20250504_010542.jpg


Dışında yazmışım kusuruma bakmayın: BeamNG.drive adlı oyunda DLSS yok DLSS'i açtığım oyun Dying Light 2.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen seninde dediğin gibi işlemcin iyi çalışmıyor ve darboğaza düşüyor sistem yoksa RAM'lerin ekran kartını beslemesi için gayet yeterli bir sistem bir de ek olarak belki oyun içi çözünürlükten kaynaklı olabilir.
 
Dusuk performanstan kastiniz nedir? Aniden drop yiyorsaniz Gucle alakalidir. Surekli dusuk performans veriyorsa bence 16Gb ram besleyemiyordur. Anlik degeleri olcup paylasirsaniz sorunu daha net soyleyebiliriz.
 
Muhtemelen seninde dediğin gibi işlemcin iyi çalışmıyor ve darboğaza düşüyor sistem yoksa RAM'lerin ekran kartını beslemesi için gayet yeterli bir sistem bir de ek olarak belki oyun içi çözünürlükten kaynaklı olabilir.

Hocam R5 7500F 5060 Ti 16 GB darboğaz yapacağını sanmıyorum ve diğer bir şey de değerler bu.

Dusuk performanstan kastiniz nedir? Aniden drop yiyorsaniz gucle alakalidir. Surekli dusuk performans veriyorsa bence 16 GB RAM besleyemiyordur. Anlik degeleri olcup paylasirsaniz sorunu daha net soyleyebiliriz.

Hocam bu konuda bir arkadaşa değerleri attım şimdi oradan bir bakın isterseniz.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2025-05-04_020536185.png
    resim_2025-05-04_020536185.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 231
Hocam R5 7500F 5060 Ti 16 GB darboğaz yapacağını sanmıyorum ve diğer bir şey de değerler bu.



Hocam bu konuda bir arkadaşa değerleri attım şimdi oradan bir bakın isterseniz.
Degerlerden kastim anlik ram kullanimi, kac watt cekiyor vs onlar onemli bu resimde birsey yok. Darbogaz yok zaten olmaz bu islemci ve gpu arasinda. Afterburner ile tum degerleri kontrol edin
 
Hocam herseyden once gozume carpan islemciniz Alev atiyor. Evi isitir o derece sicak. Guc kesiyor suan. Once onu duzeltin. Ram sinirda suan. 14 Gb kullaniyor 2 3 civari win11 kullaniyor. Tam sinir bu kadar düşük yapmaz. Siz islemciyi sogutun once.
 
Hocam her şeyden once gozume carpan islemciniz alev atiyor. Evi isitir o derece sıcak. Guc kesiyor şu an. Once onu duzeltin. RAM sinirda şu an. 14 GB kullaniyor 2 3 civari Windows 11 kullaniyor. Tam sinir bu kadar düşük yapmaz. Siz islemciyi sogutun once.

Evet hocam şimdi fark ettim bir kule tipi almıştım fakat AM5 uyumlu olmadı arka braket çıkmadığı için 5 gün oyun oynamıyıp kule tipini almayı bekleyeceğim 😂
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı