RTX 5060 Ti vs RX 9060 XT

• Konuyu başlatan LiXR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 136
Hazır sistem alacağım ilk başta RX 9060XT düşünüyordum ancak AMD tarafında hep driver hataları alıyorum bu yüzden 5060 Ti daha yakınım. Sizce hangisi? Gönül isterdi ki 9070 falan olsun ama bütçem yetmiyor.

9060 alın hocam hem cebinize para kalır. Bütçeniz yetse kesinlikle RX 9070 XT alın derdim de RX 9060 XT'de bayağı iyi bir kart bende 9070 var çok memnunum vallahi.

Hazır sistem alacağım ilk başta RX 9060XT düşünüyordum ancak AMD tarafında hep driver hataları alıyorum bu yüzden 5060 Ti daha yakınım. Sizce hangisi? Gönül isterdi ki 9070 falan olsun ama bütçem yetmiyor.

9060xt 16gb kullanıyorum, bende bu iki ekran kartı arasında kalmıştım. Bu ekran kartına geçmeden önce de rtx2060 6gb kullanıyordum. 3 aydır düzenli olarak kullanıyorum neredeyse tüm AAA oyunları ve rekabetçi fps oyunlarını da oynadım. Driver olarak hiç bir sorun yaşamadım ayni şekilde Adrenalin uygulamasıylada. Oyunlardaki grafik ve fps konusuna gelirsek tüm oyunları ham güç olarak FHD 1080p oynuyorum yani herhangi bir FSR FMF vs. kullanıyorum kullanmamı gerektirecek herhangi bir durumda hiç yaşamadım tüm oyunlar yağ gibi akıyordu. Kullanırsam FHD'deki o gerçekçi çözünürlüğü çok vermiyor bunun sebebi AMD'nin teknolojisinin kötülüğü mü yoksa genel olarak NVDIA'da da böyle mi bilmiyorum. İkisinin arasında çok bir fark olduğunu da düşünmüyorum buradaki en önemli kriter 16gb VRAM'li alman olacak.

9060XT 16 GB kullanıyorum, bende bu iki ekran kartı arasında kalmıştım. Bu ekran kartına geçmeden önce de RTX 2060 6 GB kullanıyordum. 3 aydır düzenli olarak kullanıyorum neredeyse tüm AAA oyunları ve rekabetçi FPS oyunlarını da oynadım. Driver olarak hiçbir sorun yaşamadım ayni şekilde adrenalin uygulamasıyla da. Oyunlardaki grafik ve FPS konusuna gelirsek tüm oyunları ham güç olarak FHD 1080p oynuyorum yani herhangi bir FSR FMF vs. kullanıyorum kullanmamı gerektirecek herhangi bir durumda hiç yaşamadım tüm oyunlar yağ gibi akıyordu. Kullanırsam FHD'deki o gerçekçi çözünürlüğü çok vermiyor bunun sebebi AMD'nin teknolojisinin kötülüğü mü yoksa genel olarak NVIDIA'da da böyle mi bilmiyorum. İkisinin arasında çok bir fark olduğunu da düşünmüyorum buradaki en önemli kriter 16 GB VRAM'li alman olacak.

İlk baktığımda 8 GB modelinin olduğunu bile bilmiyordum gerek de yokmuş zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı