RTX 5060 Ti vs RX 9060 XT

EfeMŞahin

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar şu anda elimde sınırlı bir bütçe var. İki ekran kartı arasında kaldım.
Asıl istediğim kart 5060 Ti. Fakat bütçemin üstünde daha doğrusu kredi kartı limitim yetmiyor ve yılbaşından önce almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şu anda elimde sınırlı bir bütçe var. İki ekran kartı arasında kaldım.
Asıl istediğim kart 5060 Ti. Fakat bütçemin üstünde daha doğrusu kredi kartı limitim yetmiyor ve yılbaşından önce almak istiyorum.

Aralarında yazılım hariç güç bakımından fazla bir fark yok 7 bin TL farka da değmez açıkçası.

Bencede yılbaşı öncesi almak daha mantıklı fiaytların yakın da zamlanacak zaten. Gönül rahatlığıyla RX 9060 XT alabilirsiniz. Kullanıyorum çok memnunum.
Ayrıca 27k ya bu ikisi yerine 4k daha ekleyip rx9070xt alınır. 7k fiyat farkıda mantıklı değil.

Bazı videolar izledim güç olarak 5060 Ti'ın 8 GB versiyonu bile 9060'dan daha iyi ama 8 GB ekran kartı kısmında kararsızım hala alınır mı? Almaya değer mi?
Yanlışınız var. zaten 9060xt ile 5060ti 16 gb versiyonları denkler performans olarak sadece yazılım farkı var.

Yazılım tarafında bence NVIDIA daha iyi iş çıkarıyor. AMD'de de bir şeyler yapmaya çalışıyor fakat oyun desteği çok az var. Yeni çıkardığı FSR teknolojisini destekleyen oyun yok neredeyse. Zamanla olacaktır elbette fakat oyunlar çoğunlukla NVIDIA etrafında şekilleniyor. Eğer kas gücü olarak birbirlerine yakınlarsa ben tercihimi NVIDIA'dan yana yapardım.

Yanlışınız var. Zaten 9060XT ile 5060 Ti 16 GB versiyonları denkler performans olarak sadece yazılım farkı var.

Bilmiyorum. Biraz önce Donanım Arşivi'nin bir videosunu izledim 5060 Ti 16 GB ile 9060 16'yı karşılaştırdığı düşündüren farklar çıktı. Kağıt üzerinde gözüktüğü gibi değilse eğer 9060 almayı isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım tarafında bence NVIDIA daha iyi iş çıkarıyor. AMD'de de bir şeyler yapmaya çalışıyor fakat oyun desteği çok az var. Yeni çıkardığı FSR teknolojisini destekleyen oyun yok neredeyse. Zamanla olacaktır elbette fakat oyunlar çoğunlukla NVIDIA etrafında şekilleniyor. Eğer kas gücü olarak birbirlerine yakınlarsa ben tercihimi NVIDIA'dan yana yapardım.
Ama fiyat farkına değer mi ki? 7k az para değil.

Benim de tercihim 5060 Ti'dan yana fakat fiyat farkı var ve az değil.

Ama fiyat farkına değer mi ki? 7K az para değil.

Sadece fiyat odaklı da düşünmüyorum uzun ömürlü ve geleceğe de yatırım yapmak istiyorum bir yandan bu hemen hop demeye değiştirebileceğin bir şey değil şu an 7K fark ödüyor olabilirim ama uzun vadede belki bana daha çok şey kazandıracak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı