RTX 5060 ve R7 7800x3D sistem toplama

İşlemci zaten 9800x3D ekran kartı 5060 RAM SSD onları yollamaya gerek var mı bilemedim. Zaten çok çok fazla seçenek yok.

Dosya Ekleri

• kasa.png
    kasa.png
    159,7 KB · Görüntüleme: 13
  • soğutucu.png
    soğutucu.png
    137,8 KB · Görüntüleme: 12
  • anakart.png
    anakart.png
    163 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci zaten 9800x3D, ekran kartı 5060, RAM; SSD onları yollamaya gerek var mı bilemedim, zaten çok çok fazla seçenek yok.
Seçtiğiniz RAM güzel, milli RAM gibi bir şey oldu zaten.
SSD kısmını atarsanız güzel olur, konuda yazdığınız SSD giriş seviyesi bir SSD çünkü. Varsa daha iyisini alabiliriz.

Kasa olarak "MSI MAG Forge 121A B75" ürününü,
Anakart olarak ise "COLORFUL B650M-Plus" ürününü seçin.
Soğutma konusuna yorum yapmayacağım, performansları hakkında fazla bir araştırma yapmadım ama 9800X3D gibi bir canavara yeteceklerinden şüpheliyim. Eğer mümkünse hiçbir soğutmayı seçmeyin, ayrı olarak Thermalright Peerless Assassin 120 kule tipi soğutucuyu alın.

Seçtiğiniz RAM güzel, milli RAM gibi bir şey oldu zaten.
SSD kısmını atarsanız güzel olur, konuda yazdığınız SSD giriş seviyesi bir SSD çünkü. Varsa daha iyisini alabiliriz.

Kasa olarak "MSI MAG Forge 121a B75" ürününü,
Anakart olarak ise "Colorful B650M-Plus" ürününü seçin.
Soğutma konusuna yorum yapmayacağım, performansları hakkında fazla bir araştırma yapmadım ama 9800x3D gibi bir canavara yeteceklerinden şüpheliyim. Eğer mümkünse hiçbir soğutmayı seçmeyin, ayrı olarak Thermalright Peerless Assassin 120 kule tipi soğutucuyu alın.

Kasa olarak onu seçmiştim zaten anakartı bu modele yükseltmek ve SSD'yi daha ileri seviye bir SSD almak ne gibi avantajları var acaba? Yani oyun içi performansı arttırır mı?

Dosya Ekleri

• ssd.png
    ssd.png
    84,4 KB · Görüntüleme: 17
Kasa olarak onu seçmiştim zaten anakartı bu modele yükseltmek ve SSD'yi daha ileri seviye bir SSD almak ne gibi avantajları var acaba? Yani oyun içi performansı arttırır mı?
Anakart ve SSD'nin performansa belirgin bir etkisi yok. FPS'inizi arttırmaz fakat aradaki fiyat farkları azsa iyisini almak gerek. İleride bir gün yükseltme yapacak, kasanıza bir şeyler ekleyecek olursanız anakartınızın çeşitliliklerinden yararlanacaksınız.
Mesela en basiti, konuda yazdığınız B650M-R anakartta sadece 2 tane RAM slotu var. İleride 32 GB RAM'i 64 GB yapmak isteseniz elinizdeki RAM'leri çıkarmanız gerekecek. Benim önerdiğim anakarta göre soğutma anlamında falan da geride kendisi. Vesaire vesaire.

SSD kısmından da XPG Gammix S70 Blade seçelim, üst segment bir SSD'dir kendisi. Aşağılarda varsa 1 TB modeli de seçilebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı