Merhaba, halihazırda RTX 2060 ekran kartlı bir sistemim var. Yaklaşık 6 yıl olmak üzere ve artık sahip olduğu 6 GB VRAM yetmemeye başladı. Bunun üzerine ekran kartlarına baktım ve 9060XT'nin 16 GB versiyonu ilgimi çekti, aslında NVIDIA istiyordum fakat muadili olan 5060 8 GB VRAM'e sahip. Şu anki ekran kartımla arasında VRAM açısından pek bir fark olmadığından, seneye tekrar bu yüzden oyunlarda sorun yaşayacağımı düşündüğüm için almak istemiyorum. Bu ekran kartını alırsam işlemcimin büyük ihtimalle darboğaz yapacağını biliyorum fakat ekran kartından sonra onu da değişmeyi düşünüyorum. Anakartım 9060XT ile uyumlu mudur ve PSU açısından şüpheliyim acaba yeterli gelir mi? Çift ekran kullanıyorum güç tüketimi de ona göre olacak.
Şu anki sistemim tam olarak şöyle;
- RTX 2060.
- i5-10400F
- MSI B460M-A Pro.
- 2x16 32 GB DDR4.
- Cougar 650W 80+ Gold.
RX 9060 XT sahibiyim, oyun oynarken FPS 100'ün üstünde oluyor fakat akıcılık 30 FPS gibi hissettiriyor, bu durum sadece bende değil, hangi RX 9060 XT kullanıcısına sorduysam böyle, düzelir diye 3 aydır bekliyorum ama hala AMD'den hala bir yanıt yok, bu sorun çözülene kadar RX 9060 XT alınmaz.