RTX 5060'ın hangi modeli alınmalı?

Bütçe
18000
Pek bir farkları yok; arabanın boş ve dolu paketi gibi düşün. Hatta daha da basit düşün: Hepsi aynı kart, hangisi daha ucuzsa genelde o alınır. Aynı performansı verecektir; tek fark birkaç derece sıcaklık olacaktır. Yalnız, 5060 8 GB almak yerine RX 9060 XT 16 GB almanı öneririm, eğer işlemciniz yeterliyse.

Pek bir farkları yok; arabanın boş ve dolu paketi gibi düşün. Hatta daha da basit düşün: Hepsi aynı kart, hangisi daha ucuzsa genelde o alınır. Aynı performansı verecektir; tek fark birkaç derece sıcaklık olacaktır. Yalnız, 5060 8 GB almak yerine RX 9060 XT 16 GB almanı öneririm, eğer işlemciniz yeterliyse.

Bundan önce RX7600 vardı oyunlarda çöküp duruyordu o yüzden NVIDIA karta geçmek istiyorum.

Hocam illa 5060 alacaksanız Ti modelini 16 GB olanı alın eğer bütçe uygunsa. Ama bütçe uygun değilse buna o kadar para vereceğinize bununla yakın fiyatlı 9060 XT 16 GB alın. Kesinlikle 5060 8 GB modeline bu kadar para vermeyin.

Bundan önce RX7600 vardı oyunlarda çöküp duruyordu o yüzden NVIDIA karta geçmek istiyorum.

Ben de çekinerek 5060'dan 9060 XT'ye geçtim ama hiç çökme sorunu yaşamadım. Sanırım AMD sorunu çözmüş artık.

Yazılımsal sorunlar çözülebilir. Eğer NVIDIA bir ekran kartı alacaksanız, daha fazla ödeme yapmanız gerekir. Ayrıca şu an NVIDIA 5000 serisinde bulunan sürücü hatalarının, AMD’yi geçtiğini söyleyenler de oluyor. Yani yazılımsal sorunlara bakarak zarar etmeyin bence. Ha, İlla NVIDIA alacağım derseniz, bütçeyi biraz artırıp 5060 Ti 16 GB almanızı öneririm.

Yazılımsal sorunlar çözülebilir. Eğer NVIDIA bir ekran kartı alacaksanız, daha fazla ödeme yapmanız gerekir. Ayrıca şu an NVIDIA 5000 serisinde bulunan sürücü hatalarının, AMD'yi geçtiğini söyleyenler de oluyor. Yani yazılımsal sorunlara bakarak zarar etmeyin bence. Ha, illa NVIDIA alacağım derseniz, bütçeyi biraz artırıp 5060 Ti 16 GB almanızı öneririm.

1 numaradaki 5060ı alacağım sanırım 15k olan.

En ucuz hangisiyse onu alın, geçin derim; RTX 5060 istiyorsanız.

Hocam illa 5060 alacaksanız Ti modelini 16 GB olanı alın eğer bütçe uygunsa. Ama bütçe uygun değilse buna o kadar para vereceğinize bununla yakın fiyatlı 9060 XT 16 GB alın. Kesinlikle 5060 8 GB modeline bu kadar para vermeyin.

Ben de çekinerek 5060'dan 9060 XT'ye geçtim ama hiç çökme sorunu yaşamadım. Sanırım AMD sorunu çözmüş artık.

RX7600 o kadar bezdirmişti ki format attım bir sürü farklı sürücü denedim en son bir tane bulmuştum onda da PUBG sağlam çalışıyor CS'de çöküyor bir tane daha buldum CS'de çalışıyor PUBG'de çöküyor arkadaslarım hep NVIDIA kullanıyor sorun yaşamıyorlar bir seferde böyle deneyeyim.

En ucuz hangisiyse onu alın, geçin derim; RTX 5060 istiyorsanız.

Teşekkür ederim.

RX7600 o kadar bezdirmişti ki format attım bir sürü farklı sürücü denedim en son bir tane bulmuştum onda da PUBG sağlam çalışıyor CS'de çöküyor bir tane daha buldum CS'de çalışıyor PUBG'de çöküyor arkadaslarım hep NVIDIA kullanıyor sorun yaşamıyorlar bir seferde böyle deneyeyim.
Sizin kararınız.:kalp: Ben de şu an RX 9060 XT kullanıyorum. 2,5 ay içerisinde sadece 4 kere sürücü hatası yaşadım; ki son 1 aydır, son güncelleme ile hiç sorun yaşamadım. AMD’ye karşı ön yargınız, sanırım eski kötü deneyiminizden dolayı artmış. Ben olsam bir şans daha verirdim.

Sizin kararınız.:kalp: ben de şu an RX 9060 XT kullanıyorum. 2,5 ay içerisinde sadece 4 kere sürücü hatası yaşadım; ki son 1 aydır, son güncelleme ile hiç sorun yaşamadım. AMD'ye karşı ön yargınız, sanırım eski kötü deneyiminizden dolayı artmış. Ben olsam bir şans daha verirdim.

RX 570 4 GB var yedekte duruyor 5 sene kullandım bir kez olsun çökmedi ama yeni modeller RX7600'den sonra kabus gibi geliyor güvenemiyorum.
Bu arada R5 5600 işlemci var darboğaz söz konusu olmaz herhalde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı