RTX 5060'ın hangi modeli alınmalı?

Bütçe
18000
AMD artık sürücü sorunlarına önem veriyor, buna emin olabilirsiniz. İşlemciniz 1080p’de RTX 5060 için yeterlidir; ancak o işlemciyle RX 9060 XT kullanmanızı pek tavsiye etmem. Zaten 2K’da sorun yaratmazdı, ancak 1080p’de (9060 XT ile) darboğaz yaşanır. İleride işlemciyi yükseltebilirsiniz ya da en basitinden 2K bir monitör alabilirsiniz; yükseltmeyle bu durum çözülür. Ancak sizin durumunuzda RTX 5060 ideal bir seçim gibi görünüyor. Yalnız, bütçe çıkarsa 5060 Ti almanızı daha çok tavsiye ederim.

AMD artık sürücü sorunlarına önem veriyor, buna emin olabilirsiniz. İşlemciniz 1080P'de RTX 5060 için yeterlidir; ancak o işlemciyle RX 9060 XT kullanmanızı pek tavsiye etmem. Zaten 2K'da sorun yaratmazdı, ancak 1080P'de (9060 XT ile) darboğaz yaşanır. İleride işlemciyi yükseltebilirsiniz ya da en basitinden 2K bir monitör alabilirsiniz; yükseltmeyle bu durum çözülür. Ancak sizin durumunuzda RTX 5060 ideal bir seçim gibi görünüyor. Yalnız, bütçe çıkarsa 5060 Ti almanızı daha çok tavsiye ederim.

Belki cuma gecesi indiriminde yakalayabilirsem düşünürüm 5060 Ti
Teşekkür ederim.

5060 almak yerine kesinlikle 9060 XT 16 GB alın. AMD kritik tüm sorunları giderdi. NVIDIA'da tam tersi sorunlar mevcut. Eskide kaldı kısacası o kritik sorunlar, üzmeyecektir. Her şeyden öte aynı fiyat bandında gidip 8 GB VRAM'li 5060 asla almayın.

o işlemciyle RX 9060 XT kullanmanızı pek tavsiye etmem.
Darboğaz bilgisayarı kullanmaya engel değildir. Ekran kartı kullanımı normale göre daha düşük olur, performans olarak tam verim alınamaz ama kullanılır. Darboğazı sanki canavar bir konuymuş gibi göstermeye gerek yok.

RX 570 4 GB var yedekte duruyor 5 sene kullandım bir kez olsun çökmedi ama yeni modeller RX7600'den sonra kabus gibi geliyor güvenemiyorum.
Bu arada R5 5600 işlemci var darboğaz söz konusu olmaz herhalde.

Bende de aynı işlemci var. Hem 5060 Ti 16 GB hem de 9060 XT 16 GB 4K da hiç sorun yaşamadım. Ama 5060 8 GB kesinlikle önermem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı