RTX 5070 75W Gaming laptop alınır mı?

Efe Karapınar

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, aklımda RTX 5070'li bir oyuncu laptopu almak vardı ama tgp değeri 75W Max olacak şekilde sabitlenmiş. Oyun performansını nasıl etkiler? Yapay zekaya sorduğumda 4060'lı bir sisteme yakın bir performans vereceğini söyledi. Dediği ne kadar doğru bilmiyorum YouTube'da oyun testlerine baktığımda AAA oyunlarda DLSS sebebiyle performans farkı var. Ben genelde CS2, Arma 3, GTA 5 FiveM gibi oyunlar oynayacağım. AAA oyunlarla pek işim yok artı olarak VR oyunlar da oynayacağım. Aşağıya linklerini bırakıyorum. Arada 1000zt fiyat farkı var sizce değer mi?

Bende 75W 4060'lı laptop var yüksek wattlı olan versiyonu tabii ki daha iyi olur ama karşılaştırmalı videolarda çok bir fark görememiştim zamanında(FPS açısından). CS2 GTA V RDR2 aktif olarak oynuyorum. CS'de 16 9 orta üstü ayarlarda 200 FPS sabit alıyorum GTA V de 110 140 arası FPS aldım hikaye boyunca (gereksiz ayarları kapatmıştım) RDR2 FPS'ime bakmadım ama gayet akıcı rahat oynuyorum ayarlar da orta civarı gereksiz particulleri kapattım sadece DLSS kapalı oynuyorum. Gayet memnunum performansından kısaca 75 W ile 105 veya 115W arasında çok ciddi bir FPS farkı olacağını sanmıyorum laptopun diğer bileşenleri de önemli tabii.

Söylediğiniz oyunlar çok işlemci kullanan oyunlar, özellikle işlemci ile ekran kartı denk ise istediğiniz performansı yakalayamayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı