RTX 5070 almak mantıklı mı?

Bütçe
Belirsiz
Günümüzde 5070 almak mantıklı mı?
Bilgisayar toplamaya başlayacağım hazır sistem düşünmüyorum.

5070 Ti ile arasında kaldım. Fakat 5070 ve 5070 Ti arasında en düşük modellerdan başlayarak 15.000 TL kadar farklar var.

After Effects, Blender gibi programlar kullanıyorum ve özellikle oynadığım 2 oyun var ( Escape from Tarkov - Rust).
1080p monitorde kullanmayı planlıyorum ileride 2K upgrade yapabilirim. Oyunlar konusunda beklentim en yüksek ayarlarda oynamak değil fakat normal ayarlarda akıcı bir şekilde oynamak istiyorum.

Bu durumları göze alarak bu kadar fiyat farkı vermeyip 5070 almak mantıklı mı? Beni üzmeden ne kadar süre götürür.
Bilgilendirirseniz sevinirim.
İlla NVIDIA alıcam demiyorsanız RX 9070XT alabilirsiniz kas gücü olarak RTX 5070Ti ile aralarında pek fark yok

1080p için kesinlikle gerek yok. Alırsanız da çok rahat, Ultra ayarlarda oyun oynarsınız. Kullandığınız programların, ekran kartı bağımlılığını bilmiyorum. Lakin çok profesyonel takılmıyorsanız, oyun anlamında 9070XT çok daha iyi bir tercih. 5070'in olması gereken fiyatı 25k. 27-28 civarlarındaydı yılbaşından önce.31.5k olmuş, bu fiyata asla alınmaması gerek bu kartın.
Aslında içim her zaman 9070XT'den yana fakat dediğim gibi sadece oyun için kullanmayacağım. Render vb. durumlarda NVIDIA bir kart gerekiyor. Sadece oyun oynasaydım 1 saniye düşünmem 9070XT'yi tercih ederdim bu fiyatlara. Baktığımızda şuanki durumda zaten hiçbir kart parasını haketmiyor fakat durum bu ve artık yeni bir kart almalıyım bu yüzden fiyatlar daha da artmadan bir seçim yapmak istiyorum.
5070 kullanıyorum, kesinlikle çok memnunum, Ultra ayarlarda şu ana kadar oynayamadığım oyun yok, 5070 Ti kullanmadım fakat 15-20 FPS için 15K ekstra para vermek bu seviyelerde bir ekran kartı için bence gereksiz.
Render vb. işler için kullanıyor musun bilgisayarı hiç? Hangi modeli tercih ettiniz ve fiyatı neydi siz alırken?

Ben Gigabyte GeForce RTX 5070 Windforce OC 12 GB 192 Bit modelini kullanıyorum. Şu an piyasada bulabileceğiniz fiyatlardan satın aldım, ortalama 30-35K arasına bulabilirsiniz. Render için kullanmadım çünkü bununla alakalı bir işim ya da merakım yok fakat kapsamlı videolarını YouTube üzerinden bulabilirsiniz.

Ben Gigabyte GeForce RTX 5070 Windforce OC 12 GB 192 Bit modelini kullanıyorum. Şu an piyasada bulabileceğiniz fiyatlardan satın aldım, ortalama 30-35K arasına bulabilirsiniz. Render için kullanmadım çünkü bununla alakalı bir işim ya da merakım yok fakat kapsamlı videolarını YouTube üzerinden bulabilirsiniz.
Isınma konusunda çekincelerim var. Hangi türde oyunlar oynuyorsun? Teknolojileri kullanıyor musun yoksa kullanmadan mı oynuyorsun?

Her tür oyun oynuyorum. Son zamanlarda M&B Bannerlord oynuyorum, SW Battlefront ve RDR2 gibi yüksek grafik gücü isteyen oyunlar oynuyorum, ayarları ultraya çekince zaten gözüme iyi geldiği için DLSS ve MFG kullanma ihtiyacı duymuyorum ona rağmen bence görüntü kaymak gibi oluyor. Kasanın üzerinde 5 fan var, 2'si sıvı soğutmanın geri kalan 3 fan kasanın kendi stok fanı, kasa yerde duruyor ilk aldığımdan beri merakından oyun oynadıktan sonra kasanın camlarını çıkarıp içeriye elimi sokuyorum bayağı soğuk oluyor, ekran kartıda normal sıcaklıkta oluyor. Sıcaklığı hiç ölçmedim ama 50-55 bandında diye düşünüyorum. Isınma konusunda hiç problem yaşamadım seninde yaşayacağının düşümüyorum. Kaldı ki ileride herhangi bir ısınma problemi ya da ısınmadan kaynaklı canımı sıkan bir durum olursa da ekran kartını soğutması için fan alıp devam ederim diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi şu an bir problem yok.

Her tür oyun oynuyorum. Son zamanlarda M&B Bannerlord oynuyorum, SW Battlefront ve RDR2 gibi yüksek grafik gücü isteyen oyunlar oynuyorum, ayarları ultraya çekince zaten gözüme iyi geldiği için DLSS ve MFG kullanma ihtiyacı duymuyorum ona rağmen bence görüntü kaymak gibi oluyor. Kasanın üzerinde 5 fan var, 2'si sıvı soğutmanın geri kalan 3 fan kasanın kendi stok fanı, kasa yerde duruyor ilk aldığımdan beri merakından oyun oynadıktan sonra kasanın camlarını çıkarıp içeriye elimi sokuyorum bayağı soğuk oluyor, ekran kartıda normal sıcaklıkta oluyor. Sıcaklığı hiç ölçmedim ama 50-55 bandında diye düşünüyorum. Isınma konusunda hiç problem yaşamadım seninde yaşayacağının düşümüyorum. Kaldı ki ileride herhangi bir ısınma problemi ya da ısınmadan kaynaklı canımı sıkan bir durum olursa da ekran kartını soğutması için fan alıp devam ederim diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi şu an bir problem yok.
Cevabın için teşekkür ederim. Son bir şey soracağım 1080P'de mi oynuyorsun?

Sizdeki windforce de cızırtı sesi geliyormu yani cw mevcutmu bide bu termal macun kullanmışlar akma durumu ilerde olur mu veya bakımı zor olur mu içime sinmedi pek yeni aldım iade kabul ederlermi Amazon aracılığıyla incehes... Aldım

Sizdeki windforce de cızırtı sesi geliyormu yani cw mevcutmu bide bu termal macun kullanmışlar akma durumu ilerde olur mu veya bakımı zor olur mu içime sinmedi pek yeni aldım iade kabul ederlermi Amazon aracılığıyla incehes... Aldım
Neden içinize sinmedi acaba bende almayı düşünüyorum çünkü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı