RTX 5070 beklenir mi?

Mahmutdx

Picopat
Daha fazla  
Duyduğum kadarıyla RTX 5070 ekran kartları 35k civarına piyasaya sürülecek gibi konuşuluyor. Bu sistemlerde otomatik 60k civarını görür diye düşünüyorum. Şu an RTX 4070s sistemler ise 45-50k civarına satılıyor. Arada nereden baksanız 10-15k rahat fark oluyor. Sizce RTX 5070 o fiyat farkını hak eder mi?

Duyduğum kadarıyla RTX 5070 ekran kartları 35k civarına piyasaya sürülecek gibi konuşuluyor. Bu sistemlerde otomatik 60k civarını görür diye düşünüyorum. Şu an RTX 4070s sistemler ise 45-50k civarına satılıyor. Arada nereden baksanız 10-15k rahat fark oluyor. Sizce RTX 5070 o fiyat farkını hak eder mi?

Hak etmez. Onun yerine 4070 Ti Super alınır veya bütçe çıkarsan 5070 Ti alınır.

Multi Frame Gen. istiyorsanız mecburen bekleyeceksiniz ki bence harika ötesi bir teknoloji. Ama baktığında da hem cebinden az paran çıkacak hem erkenden kavuşacaksın sistemine. Baktın takıntı oldu canın sıkıldı satarsın 4070 Super'i çekersin 5070'i. Bence şimdiden tadını çıkar. 8-10 FPS saf güç için mahrum kalma.

Bence saf güç açısından bakarsak çok acayip bir fark yok. 4070s daha mantıklı.
Bence de öyle ama bu multi frame gen olayı biraz fazla ütopik sonuçta 4000 serisi ile 3000 serisini ayıran başlıca özellik yine dlss idi.. nvidia yıllardır aynı şekilde saf gücü %10 yükseltip yeni yazılımı insanlara satıyor..

Şahsen güncel kartı kullanmayı isterim sonuçta sürekli cihaz alacak değiliz. Ama bu cihaz o fiyat farkını hak edecek mi emin olamıyorum. Sonuçta 549 dolar dedikleri kartı, 549 dolardan satmıyorlar...

Tamamen kart çıktığında konusabiliriz bu konuyu sistem fiyatlarina göre. Bana sorsanız şu anki gorunumde MFG için bile alinir. Teknolojisi cok daha ustun. Kas gücü olarak hemen hemen denkler orası öyle.

Multi Frame Gen. İstiyorsanız mecburen bekleyeceksiniz ki bence harika ötesi bir teknoloji. Ama baktığında da hem cebinden az paran çıkacak hem erkenden kavuşacaksın sistemine. Baktın takıntı oldu canın sıkıldı satarsın 4070 Super'i çekersin 5070'i. Bence şimdiden tadını çıkar. 8-10 FPS saf güç için mahrum kalma.

Parça çıkar sat tekrar al gibi işlerle pek uğraşmaya gücüm yok ya. Cihazı alayım 7-8 yıl gömeyim diye düşünüyorum.

Şeytan PS dünyasına adım at diyor. Ama elimde çok sağlam bir Steam kütüphanesi var, üstelik PS oyun fiyatları da çok kazık seviyede. Fiyatlar böyle olamsaydı, yarın gidip direk PS5 alırdım. 2-3 yıl PS5 kullanır, sonra satar PS6 alır. 6-7 yıl gömerdim...

Cidden PC tarafında gereksiz bir işkence çektiğimizi düşünüyorum artık. Her yıl yeni ekran kartı çıkarma saçmalığından vazgeçmeleri lazım. Adamlar yeni yazılım çıkartıyor, ekran kartıda cabası. Direk multi Frame Gen yazılımını sat alıp kullanalım.

Parça çıkar sat tekrar al gibi işlerle pek uğraşmaya gücüm yok ya. Cihazı alayım 7-8 yıl gömeyim diye düşünüyorum.

Şeytan PS dünyasına adım at diyor. Ama elimde çok sağlam bir Steam kütüphanesi var, üstelik PS oyun fiyatları da çok kazık seviyede. Fiyatlar böyle olamsaydı, yarın gidip direk PS5 alırdım. 2-3 yıl PS5 kullanır, sonra satar PS6 alır. 6-7 yıl gömerdim...

Cidden PC tarafında gereksiz bir işkence çektiğimizi düşünüyorum artık. Her yıl yeni ekran kartı çıkarma saçmalığından vazgeçmeleri lazım. Adamlar yeni yazılım çıkartıyor, ekran kartıda cabası. Direk multi Frame Gen yazılımını sat alıp kullanalım.
Keşke öyle olsa ama yazılımsal değil donanımsalmış Nvidia beyin dediğine göre :D

Eğer bu kafada rahat takılacaksanız 5070 bekleyin hocam.

Keşke öyle olsa ama yazılımsal değil donanımsal mış NVIDIA beyin dediğine göre :D

Eğer bu kafada rahat takılacaksanız 5070 bekleyin hocam.

İnanmıyorum ya. DLSS dediğin şey çok bariz şekilde bir yazılım harikasıdır hatta geçenlerde fps arttırmak için şöyle 3. parti yazılımları çıktı. Adı "Lossless Scaling".

Aynı tongaya insanları G-Sync'te düşürdüler. Yok donanım satıyoruz parça satıyoruz monitörlerde diye parayı cebe indirdiler. 1-2 yıl geçmeden AMD tarafı dedi free-Sync yazılımı var tüm monitörlerde G-Sync vs para vermenize gerek yok hepsinde çalışıyor dedi. Şu an G-Sync diye bir şey kalmadı yok ettiler.

Şuan dlss için nvidia'nın rakibi yok diye insanları soyuyor. Yeni ekran kartı çıkarıyorsun eskisiyle aynı 5 fps fark var şaka gibi ya. GB bile yükseltmeye uğraşmıyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı