RTX 5070 Hogwarts Legacy'de 80 derece oluyor

gokhanice

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16gb 6000mhz cl38
Ekran kartı
Rtx 5070
Anakart
Asus prime b650m-r
İşlemci
ryzen 5 7500f
Gainward RTX 5070 ekran kartı Hogwarts Legacy 2K çözünürlük Ultra ayarlarda (DLSS kalite ve MFG açık) iken 76-80 derece arası çalışıyor. En fazla 81 gördü. Bu sıcaklıklar normal mi veya zararlı olur mu? Yaşadığım yerde hava serin.
İşlemci; Ryzen 5 7500F.
Kasa; BitFenix Cepo.

Tamamdır hocam bende Phoenix aldım kasa da aynı sizle kasada mı bir sıkıntı var acaba? Yarın kuracagım daha sistemi. İnternette bir iki kişide daha gördüm bu kasanın iyi sogutmadığını. Buraya yazarım sonuçları.
Kasanın soğutması pek iyi değil sanırım ancak yine de 15 derecelik bir fark olmaz diye düşünüyorum. Bakalım kartı teslim aldığımda deneyeceğim tekrar

Kasanın soğutması pek iyi değil sanırım ancak yine de 15 derecelik bir fark olmaz diye düşünüyorum. Bakalım kartı teslim aldığımda deneyeceğim tekrar
Bugün teknik servise gitti testini yapmışlar aradılar. Sıcaklık 70 dereceyi geçmiyormuş 65 civarındaymış. Bu kadar fark neden oluşur acaba kasadan kaynaklı mı

Son düzenleme:
Kasanın soğutması pek iyi değil sanırım ancak yine de 15 derecelik bir fark olmaz diye düşünüyorum. Bakalım kartı teslim aldığımda deneyeceğim tekrar.

Bugün teknik servise gitti testini yapmışlar aradılar. Sıcaklık 70 dereceyi geçmiyormuş 65 civarındaymış. Bu kadar fark neden oluşur acaba kasadan kaynaklı mı?

Kasadan ve hava akışı olabilir veya uzay montaj sistem ancak çok zannetmiyorum.

Uzay montaj kasa olmadan montajdır Google yazarsanız örnekleri görürsünüz.

3 sebep.
1-) kasa soğutması ( daha fazla fan vb.)
2-) kasadaki hava akışı.
3-) uzay montaj.

Bunlardan biri.
hocam kasa fanlarını kontrol edemiyorum demiştim baktım da pwm kablosunu takmamışlar. Taktım onu kart gelince denicem yine. Yani kasa fanlarının sabit devirde dönmesi 15 derecelik bir fark oluşturur mu

Hocam kasa fanlarını kontrol edemiyorum demiştim baktım da PWM kablosunu takmamışlar. Taktım onu kart gelince deneyeceğim yine. Yani kasa fanlarının sabit devirde dönmesi 15 derecelik bir fark oluşturur mu?

Yani güzel bir hava akışı olursa 10 derece fark gördüm ama 15 de imkansız değil.

Yani güzel bir hava akışı olursa 10 derece fark gördüm ama 15 de imkansız değil.
Teşekkür ederim kart gelince deneyeyim bir

hocam 2 adet fan sipariş verdim mecbur. Servisle de görüştüm kartın altına takmayı önerdiler. Bir de oyunlarda ekran kartı kullanımı çok dalgalı mesela %90'lardan bir anda %60lara düşüyor hafif fps Drop yiyor sebebi ne olabilir

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı