RTX 5070 için marka önerisi

Bütçe
30-35k

thedeve7

Centipat
Daha fazla  
Bu akşam Gaming gecesinden 5070 almayı düşünüyordum ancak Gigabyte'ın termal ped yerine termal macun kullandığı bunun sızıntı yapabileceği ileriye dönük uzun kullanım için sorun yaşatabileceğini gördüm. 30k vermişken aradaki 1-2K farkın önemi olmuyor. Tüm markaların fiyatları birbirine yakın bu aşağıdaki modeller arasından hangisini önerirsiniz? 2 veya 3 fanlı olması soğutma açısından çok fark yaratır mı?
Gainward - INNO3D - MSI - PNY - Colorful - Zotac.
AMD önerecek arkadaşlara teşekkürler 9070XT düşünmüyorum.

1767968820064.png

Kendiniz mi kullanıyorsunuz yoksa kıyaslama için test yapan biri var mı video bulamadım.

3 Fanlı'lardan PNY alabilirsin undervolt+OC basarsın. PNY RTX Pro üretir workstation tipi, oyun gpularına yeni girdi bunlar kalite/stabilite uzmanıdır. 3 Fanlı Zotac olsaydı Zotac derdim, Zotac da ABD malı.

3 fanlı'lardan PNY alabilirsin undervolt+OC basarsın. PNY RTX Pro üretir workstation tipi, oyun gpularına yeni girdi bunlar kalite/stabilite uzmanıdır. 3 fanlı Zotac olsaydı Zotac derdim, Zotac da ABD malı.

Riskli UV + OC diyorsunuz stock olarak ele almanız lazım her firma aynı nezaketi sunmuyor. Örnek olarak MSI laptoplarda termal macun değişimini bile yasaklamış Lenovo ise UV için izin veriyor fakat cihaza etkilemediği takdirde. Benzer durum burada da gecerli. Risk kavramı mevcut firmayla görüşme lazım direk bunu ele alıp ilerlemek pek doğru olmayabilir.

@thedeve7 pttavm satıcılarına bakman lazım onun dışı en ucuz olanı veya hoşuna gideni alabilirsin. Muazzam farklılık olmayacaktır.

PNY ve çift fanlı 5070'lerden uzak dur hocam diğerleri zaten 70 dereceyi geçmiyor.

Riskli UV + OC diyorsunuz stock olarak ele almanız lazım her firma aynı nezaketi sunmuyor. Örnek olarak MSI laptoplarda termal macun değişimini bile yasaklamış Lenovo ise UV için izin veriyor fakat cihaza etkilemediği takdirde. Benzer durum burada da gecerli. Risk kavramı mevcut firmayla görüşme lazım direk bunu ele alıp ilerlemek pek doğru olmayabilir.

@thedeve7 PttAVM satıcılarına bakman lazım onun dışı en ucuz olanı veya hoşuna gideni alabilirsin. Muazzam farklılık olmayacaktır.

UV+OC basmada sıkıntı olmaz silikon şansı nereye kadar giderse orada dururuz. Sıkıntı olursa kart kendini resetliyor zaten. Alsın hele bir bakarız bu kart en az kaç voltta çalışıyormuş ona göre eğri ayarlanır.

Laptop gibi narin mal değil bunlar, öyle ince el işçiliğine gerek yok kulvar farklı, biri yazılım biri işçilik.

Son düzenleme:
Bu akşam Gaming gecesinden 5070 almayı düşünüyordum ancak Gigabyte'ın termal ped yerine termal macun kullandığı bunun sızıntı yapabileceği ileriye dönük uzun kullanım için sorun yaşatabileceğini gördüm. 30k vermişken aradaki 1-2K farkın önemi olmuyor. Tüm markaların fiyatları birbirine yakın bu aşağıdaki modeller arasından hangisini önerirsiniz? 2 veya 3 fanlı olması soğutma açısından çok fark yaratır mı?
Gainward - INNO3D - MSI - PNY - Colorful - Zotac.
AMD önerecek arkadaşlara teşekkürler 9070XT düşünmüyorum.

Eki Görüntüle 2637120

Galax bakabilirisiniz soğutması asusla kafa kafaya kendimde 4070 modelini kullanıyorum cyberpunk 2k ultrada 70 derece üstünü görmedim hiç bir oyunda.

Gainward ve Colorful modelleri arasındayım bunlardan birini alacağım muhtemelen.

Colorful öneriyorum daha sağlam duruyor 2. olarak da Gigabyte alabilirsin ben kullanıyorum menunum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı