RTX 5070 - R7 9800x3D sistem uyumlu mudur?

werry

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Kendim bir sistem kurdum her parça uyumlu mudur acaba? Tavsiye verirseniz iyi olur. RAM'ler şu an çok pahalı olduğu için 16 tercih ettim 1 sene sonra 32 yapmayı düşünüyorum.

Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram (Bellek) - incehesap.com

Seçtiğiniz anakart Gen4 SSD destekliyor ama sizin seçtiğiniz SSD Gen5. Yine çalışır ama Gen5 hızları alamazsınız, anakartın desteklediği Gen4 hızlarını alırsınız. Bunun dışında sistem uyumludur.

Gereksiz pahalı. Bütçeniz ne kadar? Anladığım kadarıyla beyaz sistem kurmak istiyorsunuz ona göre daha iyi parçalar çıkabilir. Ayrıca NVIDIA harici kart düşünür müsünüz? Neredeyse aynı fiyata 9070 XT alınabiliyor ve 5070 Ti performansı sunuyor.

Gereksiz pahalı. Bütçeniz ne kadar? Anladığım kadarıyla beyaz sistem kurmak istiyorsunuz ona göre daha iyi parçalar çıkabilir. Ayrıca NVIDIA harici kart düşünür müsünüz? Neredeyse aynı fiyata 9070 XT alınabiliyor ve 5070 Ti performansı sunuyor.

Bütçem 100K beyaz sistem kurmak istiyorum 5070 tercih etme sebebim DLSS gibi teknolojiler AMD ekran kartına pek yanaşmak istemiyorum ama çok bilgili değilim bu konularda o yüzden sizden de tavsiye alabilirim.

@werry

DLSS ile FSR arasında şu anda fark yok. AMD 9000 serisiyle tıpkı DLSS 4 gibi yapay zekaya geçti. Kaldı ki üst seviye kartlarda DLSS açma gereği de olmuyor. Eğer RT vs. istenmiyorsa AMD şu anda fiyatına göre en iyi kartları veriyor. Ha illa ben RT - Patch Tracing açarım derseniz ki 1-2 oyun dışında bunları iyi yapan oyun yok bence gereksiz o zaman 5070 Ti dizebiliriz.

Yine de benim tavsiyem 9070 XT bir sistem dizelim direkt olarak 20K cepte kalıyor bununla diğer parçaları daha üst seviye seçebiliriz. Eğer 9070 XT olur derseniz parça parça toplayayım hocam.

AKAKCE500 kodunu kullanırsanız 500 TL ek indirim olur.

Kasa tarafı tamamen kişiye bağlı elbette o yüzden sunabileceğim seçenekler:

Hangi kasa hoşunuza gider bilmiyorum ama fiyatından dolayı D501A tercih ederdim. Diğer türlü akvaryum tip istiyorum derseniz tabii ki M100R PZ güzel bir kasadır.

Ekran kartı konusunda da siyah gibi duruyor ama değil daha çok gri tonunda ve beyaz sistemlere çok yakışıyor. Soğutma vs. kısmında zaten en iyi model. Kendim de aynı kartı kullanıyorum ve çok memnunum görüntü vs. premium olduğunu belli ediyor.

Akakçe500 kodunu kullanırsanız 500 TL ek indirim olur.

Kasa tarafı tamamen kişiye bağlı elbette o yüzden sunabileceğim seçenekler:

Hangi kasa hoşunuza gider bilmiyorum ama fiyatından dolayı D501a tercih ederdim. Diğer türlü akvaryum tip istiyorum derseniz tabii ki M100R pz güzel bir kasadır.

Ekran kartı konusunda da siyah gibi duruyor ama değil daha çok gri tonunda ve beyaz sistemlere çok yakışıyor. Soğutma vs. kısmında zaten en iyi model. Kendim de aynı kartı kullanıyorum ve çok memnunum görüntü vs. premium olduğunu belli ediyor.

Yardımınız için sağ olun hocam ben tekrardan hesaplarımı yapayım ona göre kararımı veririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı