RTX 5070 sistem Forza Horizon 5 düşük video belleği hatası

Yer
İstanbul / Bahçeşehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : AMD Ryzen 9 7900X
İşlemci Soğutucusu : Arctic Liquid Freezer II 360MM A-RGB
Anakart : ASRock X670E Steel Legend
RAM: G.Skill Trident Z 16X2 32GB 6000MHZ CL30
Ekran Kartı : Sapphire Nitro+ S.E. RX 6900XT
PSU : Corsair HX1200
Kasa : Cooler Master TD500 White
M2 SSD : Hyperx Fury Gen4 1TB + Gigabyte Aorus Gen4 500GB + Kingston KC2000 Gen3 500GB
SSD : Sandisk SSD Plus 480GB + Sandisk SSD Plus 240GB
HDD : Toshiba X300 4TB
Meslek
Pilotaj Öğrencisi
Merhaba, yıllardır 6900 XT kullanıyordum. 5.120X1.440 çözünürlüğünde monitör kullandığım için MFG ve DLSS teknolojisi için ekran kartını RTX 5070'e yükselttim. Fakat Forza Horizon 5 Ultra ayarlardayken 6900 XT'ten düşük FPS almama rağmen bir de üstüne düşük video belleği hatası veriyor ve oyun komple dönüp kapanıyor. 5070 cidden bu oyunu kaldırmayacak güçsüzlükte mi? 27.299TL'ye satın almıştım iade hakkım bitmeden iade mi etsem bilemedim...

Son düzenleyen: Moderatör:

6900 XT varken 5070'e geçmek downgrade olmuş direkt, MFG falan saymaz isek. Yani MFG çok iyi de 6900 XT taş gibi kart zaten neden değiştin anlamadım, ayrıca ben Forza 5 1080p full ayarlarda 9-10 GB VRAM kullanımı gördüm. Belki gerçekten de yetmiyordur ama DLSS açıyorsan bu hatayı almaman lazım diye düşünüyorum.

Evet DLSS + MFG Açık yine de oyun komple donup kapanıyor. DLSS + MFG İçin geçtim 6900xt ultra detaylarda sınırdaydı artık. RTX'li oyunlarda falan çok düşüktü performans.

12gb vram yetmiyormuş demekki işte neyini anlamadın.
Hocam 5070 yani ne bileyim 5060 falan değil bende inanmak istemedim

9000 serisi hariç RT performansı çok kötü zaten o kartların, fakat DLSS+MFG yapıyorsan VRAM yetersizliği yaşamaman lazım sanırım. Grafikleri düşürüp denedin mi?

9000 serisi hariç RT performansı çok kötü zaten o kartların, fakat DLSS+MFG yapıyorsan VRAM yetersizliği yaşamaman lazım sanırım. Grafikleri düşürüp denedin mi?
Hayır Ultra'da oynadım monitör oled o yüzden ultradan düşmek istemem.

Bildiğim kadarıyla MFG VRAM tüketimini azaltmıyor aksine arttırıyor. Kapatıp deneyebilirsiniz ama konudan bağımsız gereksiz bir yükseltme olmuş 2 kart kas gücü anlamında neredeyse aynı.

Onu bilmiyorum ama DLSS düşürdüğü için öyle söyledim.

Reis VRAM yetmedikden sonra teknoloji bir yere kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…