RTX 5070 sistem montajını kendim yapabilir miyim?

howl ubbs

Decapat
Merhaba arkadaşım geçenlerde bir 5070 sistem aldı ve parça parça gönderdiler. Bunu toplatacak biri bulamıyor. Kendi de toplayamıyor. Kablo saklama olayı falan. Sizce yardım etsem toplayabilir mi yani kablo saklama falan yapar mıyız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşım geçenlerde bir 5070 sistem aldı ve parça parça gönderdiler. Bunu toplatacak biri bulamıyor. Kendi de toplayamıyor. Kablo saklama olayı falan. Sizce yardım etsem toplayabilir mi yani kablo saklama falan yapar mıyız?

Yaparsınız. Zaten YouTube'da tonlarca kasa toplama videosu, termal macunun nasıl sürüleceği gibi içerikler var.

Yaparsınız aslında birkaç video izleyerek ve hangı kablonun nereye gittiğini öğrenerek yapabilirsiniz.

Öncelikle selamlar, birkaç önemli noktayı belirtmekte fayda görüyorum:

Bir bilgisayar kasasını baştan toplamak deneyim ve dikkat gerektirir. Elinizdeki parçalar henüz sıfır olduğu için bazıları yerleştirilirken sıkı gelebilir. Bu durumda aşırı güç uygulamaktan kaçınmak, parçaları kontrollü ve doğru şekilde soketlerine yerleştirmek önemlidir.

Çünkü özellikle anakart ve işlemci gibi bileşenler, çok hassas iletken yapılar içerir. En küçük bir baskı hatası, soket pinlerinde ya da bileşen bağlantılarında geri dönüşü olmayan fiziksel hasarlara yol açabilir ve sisteminizin arızalanmasına neden olabilir.

Bu sebeple, eğer yeterli tecrübeniz yoksa bilgisayarı deneyimli birine toplatmanızda fayda vardır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı