RTX 5070 sistemde BF1 oynarken minimum FPS 27'lere kadar düşüyor

jagermeister66

Picopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar, ilk önce sistem özellikleriyle başlamak istiyorum.
  • Zotac RTX 5070 12 GB.
  • Ryzen 5 7600X.
  • 32 GB RAM.
  • SSD 1TB.
  • Sıvı soğutmam var 240mm.
Asıl konu şu, BF1 oynarken ortalama FPS ve min FPS farkının çok yüksek olması. Örnek ortalama 150 min 50. 27 olduğu oluyor. BF1 oyun içi ayarları ise her şey ultrada. 200 scale değeri neredeyse full detaylandırma ama ortalama 150 FPS gösteriyor. MSI Afterburner ve Steam FPS göstergesi fakat Steam FPS göstergesinde min FPS yazan yer 27 oluyor, 50 oluyor bazen ve gözle görülür bu bende kasma hissi yaratıyor. Min FPS çok önemli mi yoksa average mi daha önemli?

VRAM kullanımına baktınız mı?

Hocam VRAM'e BF'de bakmadım ama GTA 5 Enhanced Online'de 3.2 sampling yani 2K üstü detaylandırmada 12 GB'nin 4'ünü kullanıyor. Bence bu BF'de daha düşüktür ve ayarlar full bir de BF1'de oyun dosyalarında sorun varmış. Tarattım düzelttim kasma gitti ama gene de çok şüphe var içimde. FurMark testinde GPU 8X detaylandırma 15 dakikada 80 FPS ortalama gördü. Detaylandırma kapalı 291 FPS sıcaklıklar ise maksimum 75'i gördü ekran kartında VRAM'de ise 80i gördü.

VRAM kullanımına baktınız mı?

Dosya Ekleri

• IMG_1171.jpeg
    IMG_1171.jpeg
    165,5 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam VRAM'e BF'de bakmadım ama GTA 5 Enhanced Online'de 3.2 sampling yani 2K üstü detaylandırmada 12 GB'nin 4'ünü kullanıyor bence bu BF'de daha düşüktür ve ayarlar full bir de BF1 de oyun dosyalarında sorun varmış tarattım düzelttim kasma gitti ama gene de çok şüphe var içimde FurMark testinde GPU 8X detaylandırma 15 dakikada 80 FPS ortalama gördü detaylandırma kapalı 291 FPS sıcaklıklar ise maksimum 75i gördü ekran kartknda VRAM'de ise 80i gördü.

Scale değerini yükselttin diye aslında sordum.

Başka oyunlarda var mı benzer sorun?

Yani RDR2 aşırı oynamadım ama onda 1080p Ultra ayarlarda 8X detaylandırma da koşuyorum. Sağa sola veya atla gidiyorum silah sıkıyorum karlı bölümlerdeyim 70 90 arası değişiyor ama ani değil yani DLSS kapalı bu arada belki bilirsin sistem parçalarının sağlıklı çalıştığını anlayacağım uygulama var mı?

Birazdan bakayım BF'ye dönüş yapacağım.

Veya Detroit Become Human bitirdim sıcaklıklarım sahneye göre değişiyordu ama onda da drop vardı ilk başlarda aşırı fazla. Atıyorum silah patlıyordu drop giriyordu onu not defterinden açıp hallettim. Çok girmedi bence optimizasyon sorunu olan bir oyun yeni ekran kartlarını çok sevmiyordu galiba. Konsol temelli olduğundan diye düşündüm.

Yani RDR2 aşırı oynamadım ama onda 1080p Ultra ayarlarda 8X detaylandırma da koşuyorum sağa sola veya atla gidiyorum silah sıkıyorum karlı bölümlerdeyim 70 90 arası değişiyor ama ani değil yani DLSS kapalı bu arada belki bilirsin sistem parçalarının sağlıklı çalıştığını anlayacağım uygulama var mı?

Birazdan bakayım BF'ye dönüş yapacağım.

Veya Detroit Become Human bitirdim sıcaklıklarım sahneye göre değişiyordu ama onda da drop vardı ilk başlarda aşırı fazla atıyorum silah patlıyordu drop giriyordu onu not defterinden açıp hallettim çok girmedi bence optimizasyon sorunu olan bir oyun yeni ekran kartlarını çok sevmiyordu galiba konsol temelli olduğundan diye düşündüm.

Yani tam emin olamamakla birlikte biraz kafadan söyleyeceğim. GPU driverlarında problem olabilir. 5000 serisi için bildiğiniz üzere biraz problemli yeni sürücüler.

Yani tam emin olamamakla birlikte biraz kafadan söyleyeceğim. GPU driverlarında problem olabilir. 5000 serisi için bildiğiniz üzere biraz problemli yeni sürücüler.

Hocam 5500 6000 MB arası kullanım VRAM kasma hissi yok oyun dosyalarını doğrulayınca çözüldü aslında ben Min FPS için soru sormumştum bir de bu FPS kötü mü RDR2 8X detaylandırmada her şey fullde.

Bir de şu fotoğrafta sağ tarafta ki ilk FPS'nin yanında 121 yazan ara sıra 57 falan oluyor normal mi?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    206,5 KB · Görüntüleme: 22
Hocam 5500 6000 MB arası kullanım VRAM kasma hissi yok oyun dosyalarını doğrulayınca çözüldü aslında benmin FPS için soru sormumştum bir de bu FPS kötü mü RDR2 8X detaylandırmada her şey fullde.

Bir de şu fotoğrafta sağ tarafta ki ilk FPS'nin yanında 121 yazan ara sıra 57 falan oluyor normal mi?

Değerleriniz normal. Ama 5070 2K kartı yani 2K ekrana geçersen çok daha iyi olur onun haricinde gayet iyi.

Değerleriniz normal. Ama 5070 2K kartı yani 2K ekrana geçersen çok daha iyi olur onun haricinde gayet iyi.
hocam peki resoulition scaleyi bde 185e çeksem bir de ekran kartını böyle 4K çalıştırır gibi yüke sokmam ona zarar verir mi ? bf1de ki değerler nasıl sizce araştırdığıma göre bu resoulition scale neredeyse çözünürlük gerçekten 2k veya 4k gibi yoruyormuş ekran kartını

Hocam peki resoulition scaleyi bde 185e çeksem bir de ekran kartını böyle 4K çalıştırır gibi yüke sokmam ona zarar verir mi? BF1'de ki değerler nasıl sizce araştırdığıma göre bu resoulition scale neredeyse çözünürlük gerçekten 2K veya 4K gibi yoruyormuş ekran kartını.

Scale 100 kalsın ekran kartının yükte olması normal olanı zaten sorun olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı