Çözüldü RTX 5070 sistemde oyunlarda donmalar yaşanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Skafne

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı bu yaz değiştirdim. Aylardır en yüksek ayarlarda rahat bir şekilde oyun oynayabiliyorken, son 1 haftadır bazı oyunlarda sorun yaşamaya başladım. CS:GO oynarken Alt Tab yapınca bazen bilgisayar donup kalıyor, yeniden başlatmam gerekiyor, Rocket League'i açmayı denediğimde oyun bazen açılıyor bazen açılmıyor Görev Yöneticisi'nden kapatmam gerekiyor. İşlemcim AMD Ryzen 7 9800x3D, ekran kartım RTX 5070. bu sorunun çözümünü bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması"nı kapatın. Sonrasında sorun yaşadığınız oyunların .exe dosyalarına sağ tıklayıp Özellikler > Uyumluluk sekmesinden "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" kutucuğunu işaretleyerek bilgisayarı yeniden başlatın.
Ekran kartı sürücün güncel mi?

RAM'iniz nedir?

Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması"nı kapatın. Sonrasında sorun yaşadığınız oyunların .exe dosyalarına sağ tıklayıp Özellikler > Uyumluluk sekmesinden "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" kutucuğunu işaretleyerek bilgisayarı yeniden başlatın.

Çözüm
Çok teşekkürler, dediklerinizi yaptıktan sonra birkaç kez denedim alt tab attıktan sonra donmadı. Sorun çözüldü gibi duruyor. Yalnız şimdi de ben Cs'ye tekrar alt tab atınca monitör 2 saniyeliğine kapanıp sol üstte HDMI 1 yazıyor, ardından açılıyor. Açıkçası şimdiki halinden gayet memnunum 3-4 saniye önemli değil ama çok garip geldi neden kaynaklandığını biliyor musunuz, ya da çözümünü?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…