RTX 5070 sistemin CoD MW 2 2022'de 170 FPS vermesi normal midir?

Yer
Toronto
Hocam, RTX 5070 + i9 14900KF var bende. Call of Duty Modern Warfare 2 (2022)'de 1080p sadece texture quality normal, diğer ayarlar düşük iken 170 FPS civarı veriyor multiplayer'da. Normal mi sizce yoksa anormal mi? (DLSS ve bahsettiğiniz ayar kapalı, ham FPS)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, RTX 5070 + i9 14900KF var bende. Call of Duty Modern Warfare 2 (2022)'de 1080p sadece texture quality normal, diğer ayarlar düşük iken 170 FPS civarı veriyor multiplayer'da. Normal mi sizce yoksa anormal mi? (DLSS ve bahsettiğiniz ayar kapalı, ham FPS)

Hocam güzel bir FPS ama MFG kullan ben Battlefield 6 da kullanıyorum 350- 400 arası alıyorum ve gecikme yok.

MFG gecikme yapmıyor diyen saçmalıyordur. Hâlihazırda 70-80 FPS aldığım oyunda düz FG açıp 110-120 FPS alınca bile gecikme çok rahat hissediliyor. MFG'yi ve 45-50 FPS aldığım oyunları düşünemiyorum bile.

Şu an ekran kartı alsam yine de NVIDIA alırım zaten, AMD GPU sevemiyorum. Ama bu MFG, DLSS cart curt yüzünden kas gücünden kısıp gayet yapay olduğu belli olan iyileştirmelerle göz boyamaya çalışmaları gereksiz ve can sıkıcı.

Hocam onu MFG'de çözdüler, taban gecikme RTX serisinde çok daha az, bizzat kullandığım için biliyorum.

Hocam Battlefield 6'da nasıl 350-400 FPS alabiliyorsunuz? Benim bahsettiğim oyun 2022'nin oyunu fakat BF6 yeni çıktı, yani daha ağır olması gerekmez mi?

Hocam Multi Frame Generation 4X aç ve gör, belki oyun desteklemiyordur, ona bir bakacağım.

Hocam sizin oyun ayarlarında yada sistemde sorun olabilir ben 6900XT ile 4K Ultra ayarlarda 110 FPS alıyorum.

Hocam bende bu oyunun hikaye modunu oynamıştım doğru hatırlıyorsam bunda DLSS desteği var ama fg yoktu ondan dolayı başka bir oyunda MFG 4X deneyebilrisin.
Ki RTX 5070 amacı bu.

Multiplayer oyunlarda frame gen veya multi frame gen. açmanızı kesinlikle önermiyorum.

Frame gen. denen teknoloji 2 kare arasına yapay bir kare(frame gen.) veya yapay 4 kare koyarak(multi frame gen.) akıcılığı artırmaya yarayan bir teknoloji. Yani kısacası FPS'inizi 2,3,4 katına çıkartıyor. Fakat bunun tabii ki bir bedeli var. Bu teknolojiyi açtığınızda gecikme değerleriniz artıyor. bu da online yani refleks gerektiren oyunlarda geç hareket etmenize neden olacaktır.

Multiplayer ağır oyunlarda 170-180fps almak gayet doğal, singleplayer oyunlarda sadece haritada bulunduğunuz yerdeki texture'ler yüklenirken multiplayer durumlarda tüm harita aynı anda yüklenmeye/renderlanmaya başlar. Arada fark olması çok doğal.

Hocam sizin oyun ayarlarında ya da sistemde sorun olabilir ben 6900 XT ile 4K Ultra ayarlarda 110 FPS alıyorum.

AMD CoD de NVIDIA'dan 2 kat fazla FPS veriyor.

Multiplayer oyunlarda Frame Gen veya multi Frame Gen. Açmanızı kesinlikle önermiyorum.

Frame Gen. Denen teknoloji 2 kare arasına yapay bir kare(Frame Gen.) Veya yapay 4 kare koyarak(multi Frame Gen.) Akıcılığı artırmaya yarayan bir teknoloji. Yani kısacası FPS'inizi 2, 3, 4 katına çıkartıyor. Fakat bunun tabii ki bir bedeli var. Bu teknolojiyi açtığınızda gecikme değerleriniz artıyor. Bu da Online yani refleks gerektiren oyunlarda geç hareket etmenize neden olacaktır.

Multiplayer ağır oyunlarda 170-180FPS almak gayet doğal, singleplayer oyunlarda sadece haritada bulunduğunuz yerdeki Texture'ler yüklenirken multiplayer durumlarda tüm harita aynı anda yüklenmeye/renderlanmaya başlar. Arada fark olması çok doğal.

Hocam ben 5070 ve i5 14600K kullanıyorum BF 6 da 4X MFG açıyorum hiçbir gecikme hissetmiyorum.

Diğer bir ihtimal her şey Low ayarlarda olduğu için ekran kartı kullanımın azdır ondan düşük FPS olabilir ama Low ayarlar için normal gibi geldi bana FPS bir de her şeyi ultraya çek bakalım ne olacak.

Hocam ben 5070 ve i5 14600K kullanıyorum BF 6 da 4X MFG açıyorum hiçbir gecikme hissetmiyorum.
Gecikmeyi hissetmiyor olmanız güzel, fakat gecikme yapmadığı anlamına gelmez. Yapay zeka araya bir kare koyabilmek için sıradaki kareyi sana göstermeden görmek zorunda, bu nedenle de matematiksel olarak gecikme yaratmama gibi bir şansı yok. Eğer 10ms gecikme ile oyun oynuyorsanız bunun 50-60mslere çıkması hissettirecektir. Fakat zaten 3-5ms oynayan bir insan 15-20ms gecikmeyi hissetmeyecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı