RTX 5070 Ti 2K sistem toplama önerisi

Bütçe
35000

carbonfiber

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni seri ile beraber pek çok kişinin merak ettiği soruyu soracağım sizlere.

Yabancı kaynaklardan araştırma yapmaya çalıştım ancak ortada olmayan bir kart için haliyle yapılmış çalışma da yok.

Mevcut bir bilgisayarım yok. En son masaüstü bilgisayar kullanmamın üzerinden 15-20 sene geçti. Bu süreçte oyun için üretilmemiş dizüstü bilgisayarlarla oyunlar oynamaya çalıştım ama eziyet oldu. Artık sıfırdan bir masaüstü bilgisayar kurmanın zamanı geldi diyerek arayışa geçmiştim ki 50 serisi tanıtıldı. RTX 5070 Ti, eğer bahsedilen rakamlara yakın olarak piyasaya çıkarsa F/P olarak inanılmaz bir ürün olacak gibi duruyor. Bu ekran kartı çıkmadan, onunla uyumlu olacak parçaları toplamak istiyorum indirim denk geldikçe. Ancak ekran kartının performansını boğmayacak, uyumlu ne gibi bileşenler kullanabilirim bir fikrim yok. Sizlerin değerli tecrübelerinden ve bilgilerinden faydalanmak isterim. Monitör dahil olmak üzere, önerilerde bulunabilirseniz çok memnun olurum.

Bütçem kasa bileşenleri için ekran kartı hariç 35000TL. Eğer mümkünse daha düşük rakamlara da bu kartı kullanmak isterim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de şu sıralar yeni bir sistem topluyorum. Aklımdakileri yazayım size uyacak şekilde revize edersiniz.

Anakart = Colorful Battle-ax B650m-Plus v14
(İleriye yönelik olması için AM5 soket tercih ettim. RTX 50 serisinde kullanılan PCIe 5.0 arayüzünü de destekliyor)

İşlemci = Ryzen 7 7700x
(TRAY işlemci alarak biraz daha uyguna getirebilirsiniz.)

İşlemci Soğutucu = Thermalright Frozen Horizon 360mm
(Burada seçenek çok. Kendinize uygun başka bir soğutucu da seçebilirsiniz.)

SSD = Kingston KC3000 1TB veya Renegade 1TB
(Size yetecek depolama miktarına karar verirsiniz.)

RAM = Klevv Cras 2x16GB DDR5 7000mhz CL36
(Burada da seçenek bol. Kendinize uygun başka markalara da yönelebilirsiniz.)

Kasa ve PSU'ya karar vermedim ama 850w bir PSU 5070 Ti için yeterli olacaktır. İçinde PSU olan kasalara yönelip bütçeyi biraz daha kısabilirsiniz. @carbonfiber

Ben de şu sıralar yeni bir sistem topluyorum. Aklımdakileri yazayım size uyacak şekilde revize edersiniz.

(İleriye yönelik olması için AM5 soket tercih ettim. RTX 50 serisinde kullanılan PCIe 5.0 arayüzünü de destekliyor)

İşlemci = Ryzen 7 7700x

Kasa ve PSU'ya karar vermedim ama 850w bir PSU 5070 Ti için yeterli olacaktır. İçinde PSU olan kasalara yönelip bütçeyi biraz daha kısabilirsiniz. @carbonfiber
Teşekürler ederim, çok faydalı oldu bu liste. Fiyatlara bakayım.

İşlemci = Ryzen 7 7700x

Hocam bende 7-8 senelik sistemimi yenileyeceğim sizin yazdığınız sistemin sadece işlemcisini AMD Ryzen 5 7600X yaptım 7.720TL birde psu Gigabyte 850W P850GM 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı 3.990TL yaptım mantıklımıdır benim eski kasam Corsair Carbide Series SPEC-01 Red LED Mid-Tower kasa bu parçaları +5070ti ı bu kasaya uygun halledebilirmiyim sizce kasa almak lazım mı?

Hocam bende 7-8 senelik sistemimi yenileyeceğim sizin yazdığınız sistemin sadece işlemcisini AMD Ryzen 5 7600X yaptım 7.720TL birde psu Gigabyte 850W P850GM 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı 3.990TL yaptım mantıklımıdır benim eski kasam Corsair Carbide Series SPEC-01 Red LED Mid-Tower kasa bu parçaları +5070ti ı bu kasaya uygun halledebilirmiyim sizce kasa almak lazım mı?
Seçtiğiniz işlemci de AM5 soketli yani bir sorun olmaz. Ben güç kaynağını ileriye yönelik olsun diye Raijintek Cratos 1200w tercih ettim. Hem ATX 3.0 ve PCIe 5.0 desteği de var. Şu an için bütçe ayıramıyorsanız sorun değil 850w da yeterli. Kasa konusunda hâlâ karar veremedim ama sizin kasa 41cm' e kadar GPU alıyormuş. Ekran kartı konusunda sorun yaşamazsınız ama işlemci soğutucuyu 240mm tercih edin. Kasanızda ön ve üst tarafa 240mm'ye kadar radyatör takılabiliyor.

hocam sizce tek tek böyle almak mı mantıklı yoksa 5070 ve 5070ti lar gelince hemen hazır sistemler yaparlar mı ?

sisteminizi bitinrecede bizle paylaşırmısınız fiyat olarak parça olarak

hocam sizce tek tek böyle almak mı mantıklı yoksa 5070 ve 5070ti lar gelince hemen hazır sistemler yaparlar mı ?

sisteminizi bitinrecede bizle paylaşırmısınız fiyat olarak parça olarak
Ben aslında 1-2 ay önce 4080 Super'li bir hazır sistem alacaktım ama parçalardan bazılarını kendi seçtiklerimle değiştirince çok fiyat farkı oluyordu. Kimisinde de istediğim özelliklerde parçalar listede bile yoktu. Ben de o yüzden kendim toplamaya karar verdim.
Eğer aceleniz yoksa indirim kovalayarak kendi istediğiniz parçalarla toplamak daha avantajlı oluyor. Böyle uğraşmak, zaman ayırmak istemezseniz hazır sistem alınabilir tabii.
Yeni kartların ilk partileri yeterli sayıda gelir mi bilemiyorum. Geldiği gibi hazır sistem çıkartamayabilirler.
Şu an kasa ve ekran kartı dışında diğer parçaları aldım. Sonradan gördüğüm bazı parçalar için iptal edip yeniden sipariş verdiğim oldu. Eğer isterseniz aldığım fiyatlarıyla bir liste hazırlayabilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı