RTX 5070 Ti için işlemci önerisi

cozuaks

Hectopat
Daha fazla  
RAM
CORSAIR Vengeance RS 32GB 3600 Mhz
Anakart
Gigabyte B550 Aorus Elite V2
Merhaba,

Yeni bir RTX 5070 Ti satın aldım. AM4 mimarili Ryzen 5 5600X işlemci ile kullanıyorum. 32 GB 3600 MHz DDR4 RAM de var sistemde. Ancak bazı oyunlarda CPU tarafı %100 oluyor ve oyun biraz uzun sürede yükleniyor. Bundan önce Ryzen 5 5600X ile 3070 Ti kullanıyordum ve böyle bir sorun yaşamıyordum. Yeni grafik kartı ile birlikte oyunları 2K Ultra seviyede oynamak için sanırsam işlemci yetersiz kalıyor. Bir yandan çift ekran da kullanıyorum. Ana ekranım 2K, yan ekran 1080p pivot bir şekilde. İşlemci sanırsam CPU'ya dayanan oyunlarda bu şekilde patlama yaşayacak.

AM4 mimarisinden çıkmak istemiyorum, RAM'lerimi yeni değiştirdim ve anakartımdan da memnunum. Ryzen 7 5700x3D işlemcisi bu sorunlarımı çözmeye yeter mi? Bir de Ryzen 7 5700x3D mi yoksa Ryzen 9 5950X mi?

Birazcık karmaşık bir paylaşım oldu kusura bakmayınız :)

İki işlemciyede değmez o parayla sıfırdan AM5 sokete geçersin. Hatta elindekileri satıp üzerinde ekleyebilirsin. Asla AM4'e yatırım yapma direkt AM5 geç.

AM5 mimarisine geçişti DDR5 rame de geçmem gerekecek. Anakart parası ve üstüne yeni 32 GB RAM'ler de gerekecek. Böyle bir değişiklik yapmadan Ryzen 7 5700x3D ile bu işi götüremez miyim?

İkinci el 5700x3D düşünülebilir. İsterseniz OC deneyedebilirsiniz.

İkinci el düşünmüyorum, sıfır Ryzen 7 5700x3D ile OC'siz olmaz mı bu iş?

AM5 mimarisine geçişti DDR5 işlemciye de geçmem gerekecek. Anakart parası ve üstüne yeni 32 GB RAM'ler de gerekecek. Böyle bir değişiklik yapmadan Ryzen 7 5700x3D ile bu işi götüremez miyim?

Hayır. 5700x3D'yi sıfır olarak alacaksanız o paraya AM5 tarafında işlemci+Anakart+ 32 GB RAM alınır.

Hayır. 5700x3D'yi sıfır olarak alacaksanız o paraya AM5 tarafında işlemci+anakart+ 32 GB RAM alınır.

Rica etsem 12.000 TL civarına bana öneri yapabilir misiniz? 15.000 TL'ye kadar da yapabilirsiniz.

Zaten 5700x3D'yi OC'leyemezsiniz. Elinizdeki işlemciye OC yapmayı kastetmiş arkadaş.
Pek OC üzerine bir bilgim yok ve açıkçası çok da yapmak istemiyorum. 5700x3d'ye gelince mantıksız mı bu kombinasyon?

Rica etsem 12.000 TL civarına bana öneri yapabilir misiniz? 15.000 TL'ye kadar da yapabilirsiniz.

Pek OC üzerine bir bilgim yok ve açıkçası çok da yapmak istemiyorum. 5700x3d'ye gelince mantıksız mı bu kombinasyon?

Pek OC üzerine bir bilgim yok ve açıkçası çok da yapmak istemiyorum. 5700x3D'ye gelince mantıksız mı bu kombinasyon?

5070 Ti yerine 9070XT alsaydınız keşke, diğer bileşenlere çok daha iyi para kalırdı, yüzbaşının attığı parçalar mantıklı, onları alabilirsiniz.

5070 Ti yerine 9070XT alsaydınız keşke, diğer bileşenlere çok daha iyi para kalırdı, yüzbaşının attığı parçalar mantıklı, onları alabilirsiniz.

AMD ekran kartlarında pek yokum açıkçası. NVIDIA ekran kartları kullandım bu zamana kadar. İşlemcide de AMD kullanıyorum sadece. Intel düşünmem mesela.

Teşekkürler. Anakart ve işlemci açısından biraz daha bütçe ayırıp böyle bir geçiş yapabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı