RTX 5070 Ti için sistem tavsiyesi

Mahmutdx

Picopat
Daha fazla  
Daha net karar vermedim ama fiyatlar düzelince RTX 5070 Ti veya 9070 XT bir ekran kartı alacağım. Bu karta uygun sistem önerir misiniz? Elimde şu an 40k bütçe var. Tüm parçaları alıp 2-3 ay sonra sadece ekran kartını almayı düşünüyorum.

Ekran kartsız sistemi kullanabilirim diye tahmin ediyorum, ilk sistem toplama deneyimim olacak bu konuda vereceğiniz tüyolar ve tavsiyelere çok açığım :)

Düşüncelerim şöyle;
2TB SSD.
32 GB RAM.
AMD güzel bir CPU.
Anakartta 2 slot M.2 yeri olursa güzel olur, ileride bir SSD daha takabilirim.
Ek olarak kasa için soğutma'nın sığmama veya ekran kartının sığmaması gibi durumlar olabiliyormuş bu tarz bir durum yaşa mıyım iade veya değişim ile uğraşmak hiç istemem.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html (2x)
Toplamda 42.503TL. Kasa hakkında pek fikrim yok ve bence 2TB SSD yerine 1TB yeter diye düşünüyorum tabii senin kararın.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html (2x)
Toplamda 42.503TL. Kasa hakkında pek fikrim yok ve bence 2TB SSD yerine 1TB yeter diye düşünüyorum tabii senin kararın.

Hocam burada bütçeyi biraz kısabilir miyiz? Yani buraya saf 40k versem, 40-45k ekran kartı desek 80k benim boyu aşar...

Şu işi 70e bağlayabilir miyiz 😂

SSD 1TB düşüreceğim RAM 16 mi 32 mi karar veremedim belki onu da kısarim. Işlemci biraz fazla tutuyor, aynı şekilde güç kaynağına biraz fazla acaba bunlara alternatif öneriniz olabilir mi?

Hocam burada bütçeyi biraz kısabilir miyiz? Yani buraya saf 40k versem, 40-45k ekran kartı desek 80k benim boyu aşar...

Şu işi 70e bağlayabilir miyiz 😂

SSD 1TB düşüreceğim RAM 16 mi 32 mi karar veremedim belki onu da kısarim. Işlemci biraz fazla tutuyor, aynı şekilde güç kaynağına biraz fazla acaba bunlara alternatif öneriniz olabilir mi?

SSD ve RAM'i kısabilirsin 16x1 şu anlık yeter bütçen olduğunda 16x2 yaparsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı