RTX 5070 Ti ile oyun oynarken oyun bir anda kapanıyor

ahwak

Hectopat
Daha fazla  
Görseldeki sisteme sahibim, yaklaşık 1 ay olacak ve daha önce böyle bir şey olmadı. Son 2-3 gündür 2 kere elektrik kesintisi oldu ve bilgisayarda açıktı o zamanlar. Ondan sonra oyundayken oyun bir anda kapanmaya başladı. Ben BF1 oynarken kardeşim de Minecraft oynarken bu sorunu yaşıyor hem de birçok kez art arda oluyor. Parçalara bir zarar gelmiş midir? Nasıl test yapabilirim.

Görseldeki sisteme sahibim, yaklaşık 1 ay olacak ve daha önce böyle bir şey olmadı. Son 2-3 gündür 2 kere elektrik kesintisi oldu ve bilgisayarda açıktı o zamanlar. Ondan sonra oyundayken oyun bir anda kapanmaya başladı. Ben BF1 oynarken kardeşim de Minecraft oynarken bu sorunu yaşıyor hem de birçok kez art arda oluyor. Parçalara bir zarar gelmiş midir? Nasıl test yapabilirim.
Böyle bir hata daha almıştım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-04-08-18-25-08-642-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-04-08-18-25-08-642-edit_com.android.chrome.jpg
    129,6 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20250505_202305.jpg
    IMG_20250505_202305.jpg
    222,1 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:

Böyle bir hata daha almıştım.
Sorun FSP marka güç kaynağı. Başka bir güç kaynağında test et.

Hepsini deneyecem. Test sonuçlarını yazacağım.

OCCT ile GPU ve PSU testi yap. Veya birden fazla seçerek kombinleyebilirsin. Vram testi falanda var.
CPU + ram testinde böyle bir hata aldım. Bundan önce Windows bellek tanımlama yaptım onda da donanım arızası tespit edildi dedi. Şuan tam olarak ne arızalı?

Dosya Ekleri

• IMG_20250506_190621.jpg
    IMG_20250506_190621.jpg
    164,1 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Hepsini deneyeceğim. Test sonuçlarını yazacağım.

CPU + RAM testinde böyle bir hata aldım. Bundan önce Windows bellek tanımlama yaptım onda da donanım arızası tespit edildi dedi. Şu an tam olarak ne arızalı?

Memtest86 yap. Ayrıca ayrı bir CPU testide var onu dene. Kesin sorun hangisinde görmüş oluruz.

Kaç dk yapayım?

Expo 1 den çıkarınca uyarı kesiliyor, arıza göstermiyor. Ama bu sefer de 6000mhzde kullanamıyorum. 5600 MHz dd kullanmam gerekiyor. Bunun çözümü nedir, neden böyle oluyor?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı