RTX 5070 Ti Laptop vs RTX 4080 Laptop

Ben de ayni vaziyetteyim 5 senedir 1660ti laptop kullaniyorum. 4080 serisi aldim intelden dolayi laptop sorunluydu iade ettim. Şimdi de 5000 serilerinde sıkıntı var diyorlar ama belki Ti sonradan çıktığı için sorunlu olmaz. Ne yapmaya karar verdiniz ne alacaksiniz? 3 senelik gpulara o kadar para vermek de mantikli gelmiyor.
Açıkçası ön siparişten Rog G18 almaya karar verince bu konuyu açmıştım. Fakat G18 ler 130 bin fiyat etiketinden ön siparişe çıktı. Ön siparişten sonra fiyatlarda bir indirim olursa da pişman olursam diye bekleme kararı aldım. Ayrıca MSI modelleriyle ilgili henüz bir ipucu bulamadım. Ayrıca şuan ön siparişte olan modellerin tamamı 14. nesil i9 dan daha kötü performansa sahip core i9 275 modelli cpu ile geliyor. Belki AMD ve 5070Ti kombinasyonlu laptoplar da gelir diye bir süre daha dişimi sıkmaya çalışıyorum. Sizin fikirleriniz nedir?

@LazDrovya ben zephyrus düşünüyorum 5070ti modeli uygun gibi gorunuyor. Msi kesinlikle almanizi tavsiye etmiyorum geçen sene 95bine raider alip rezil kepaze olmuştum zar zor iade ettim(6 ayin ardindan servisle kavga edip rapor aldim). Ben macbook alternatifi laptop alacagim icin zephyrus düşünüyorum sizjn anladigim kadariyla boyle bi niyetiniz yok. Alabileceğiniz en iyi laptop lenovo legion pro 7 serisi olacaktırz kesinlikle şaşilmaz.

On sipariş kismina gelecek olursak bence on sipariş vermeyin, dediginiz gibi buyuk hata olur, vakit sıkıntısı yoksa haziranın beklemekte fayda var belki indirim görürüz. Ben de incelemeler yayinlansin sonra alirim diye düşünüyorum. Nisanda başlar inceleme videolari.

@LazDrovya ben zephyrus düşünüyorum 5070ti modeli uygun gibi gorunuyor. Msi kesinlikle almanizi tavsiye etmiyorum geçen sene 95bine raider alip rezil kepaze olmuştum zar zor iade ettim(6 ayin ardindan servisle kavga edip rapor aldim). Ben macbook alternatifi laptop alacagim icin zephyrus düşünüyorum sizjn anladigim kadariyla boyle bi niyetiniz yok. Alabileceğiniz en iyi laptop lenovo legion pro 7 serisi olacaktırz kesinlikle şaşilmaz.

On sipariş kismina gelecek olursak bence on sipariş vermeyin, dediginiz gibi buyuk hata olur, vakit sıkıntısı yoksa haziranın beklemekte fayda var belki indirim görürüz. Ben de incelemeler yayinlansin sonra alirim diye düşünüyorum. Nisanda başlar inceleme videolari.
Yıllardır zephyrus hayranı biriydim fakat numlock eksikliği sebebiyle bir türlü elim varmadı. MSI gelecek olursak şuan kullandığım GL63 9SDK modelini Amerika'dan almıştım ve tek bir sıkıntısını bile çekmedim. Belki ülkeden ülkeye kalitesi değişiyordur.. Lenovoları ise evet beğeniyorum ama G18 fiyatına Lenovo almak bilemedim.. Ön siparişler bitsin gerçek siparişler bir gelsin, incelensin daha net karar verilecek gibi görünüyor..

Yıllardır zephyrus hayranı biriydim fakat numlock eksikliği sebebiyle bir türlü elim varmadı. MSI gelecek olursak şuan kullandığım GL63 9SDK modelini Amerika'dan almıştım ve tek bir sıkıntısını bile çekmedim. Belki ülkeden ülkeye kalitesi değişiyordur.. Lenovoları ise evet beğeniyorum ama G18 fiyatına Lenovo almak bilemedim.. Ön siparişler bitsin gerçek siparişler bir gelsin, incelensin daha net karar verilecek gibi görünüyor..
Benim icin numpad olmamasi cok daha iyi zaten kullanmiyorum, gereksiz büyük oluyor klavye. Msi için soyle diyeyim ben de 5 senedir gf65 thin kullaniyorum 1660ti, tek sıkıntısını gormedim(hiç bitmeyen coilwhine sesi dışında). Fakat msi artik eskisi gibi degil. Anlattığım gibi en ust segment msi laptopta yasadigim bu tecrubeden sonra bir daha msi bulaşmayacagim. Lenovo ve asus karşilastirisan, lenovo ezer gecer. Asusun tek artisi 18 inch olmasi. Ama zaten evde harici monitor kullanip laptobu da disari taşiyacaksaniz 18" hic iyi bi tercih olmaz. Bide asusun anakart bileşenleri hic kaliteli degil 2 yıllık garanti dolmadan bile elinde kalir. Ben şahsen zephyrusta karar kilmamiş olsam legion pro 7 5080li modeli alacaktim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250309_224635_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20250309_224635_Hepsiburada.jpg
    98,9 KB · Görüntüleme: 64
Bence acele etmeyin. Fiyatlar zaten olması gerekenin çok üstünde. Aynı hatayı 4000 serisi çıktığında ben yaptım. ASUS G18 4070 aldığım fiyata HP 4090 satışa çıkardı. Millet HP çöp asususun yanına yaklaşamaz derken 3,4 ay anakart sorunlarıyla uğraşıp bilgisayar kullanılamaz hale geldi. Stoklarda olmadığından bir de para iadesi için zamanım gitti.

Bence acele etmeyin. Fiyatlar zaten olması gerekenin çok üstünde. Aynı hatayı 4000 serisi çıktığında ben yaptım. ASUS G18 4070 aldığım fiyata HP 4090 satışa çıkardı. Millet HP çöp asususun yanına yaklaşamaz derken 3,4 ay anakart sorunlarıyla uğraşıp bilgisayar kullanılamaz hale geldi. Stoklarda olmadığından bir de para iadesi için zamanım gitti.
Asus alinmaz.

Valla yorumlarınızı hayretle okudum.. Asus ile Lenovoyu, HP yi kıyaslıyor olmanız, Asus'un anakart bileşenlerini kötülemeniz ve bu kadar sorun yaşamanız beni inanılmaz şaşırttı doğrusu. Benim sıralamamda 1 Asus 2 MSI 3 de Lenovo olurdu. Diğer laptopları sıralamaya bile koymazdım, yine koymam gerçi. Fiyat açısından aynı donanım özelliklerinde bu üçü ararsından elbette fiyatı uygun olanı tercih ederim ama bildiğim kadarıyla eskisi kadar bir fiyat farkı da kalmadı aralarında. 18" e gelecek olursak ben laptopu masa üzerinde kullanmadığım için harici bir monitör benim çok işime gelen bir durum değil, öyle olsa masa üstü toplarım. 18" tercih etmemin en büyük sebebi dediğim gibi 16" Asus larda Numlock olmaması. Meslek gereki rakamlarla da çok uğraştığım için numlock bende en az ekran kartı kadar önemli. Dışarıdan bir aksesuarla tamamlanabilir ama dediğim gibi Masa üzerinde kullanmadığım için ekstra ekipmanlar bana çok uygun değil. Lenovoların da yeni modellerini inceleyeyim madem o kadar övdünüz :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı