RTX 5070 Ti model önerisi

Bütçe
50000

rae21

Centipat
Merhaba, yaklaşık 50k civarında bir bütçem var ve RTX 5070 Ti ekran kartı almayı düşünüyorum. Ancak marka ve model konusunda kafam karışık. Gigabyte olduğu için “Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16G” modeline bakıyordum, fakat Windforce soğutmasının alt seviye olması ve kartın "sff" olması beni biraz uzaklaştırdı. Bütçemi belki 55k civarına çıkarabilirim ama tam emin değilim. 50k civarında soğutma performansı ve genel kalite açısından daha iyi bir 5070 Ti marka/model öneriniz var mı? (Bu arada kartı oyundan çok render için kullanacağım. Yani daha fazla ısınacağı için soğutması daha iyi bir model arıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka inan hiç önemi yok, bence tek fark herhangi bir sorun olursa satın alacğın firmanın müşteri hizmetleri servisi onun dışında kullanım açısından %5 bile değişiklik olduğunu sanmıyorum. Kendim Gigabyte 5070 kullanıyorum öneririm.

Merhaba, yaklaşık 50k civarında bir bütçem var ve RTX 5070 Ti ekran kartı almayı düşünüyorum. Ancak marka ve model konusunda kafam karışık. Gigabyte olduğu için “gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC sff 16g” modeline bakıyordum, fakat Windforce soğutmasının alt seviye olması ve kartın "sff" olması beni biraz uzaklaştırdı. Bütçemi belki 55k civarına çıkarabilirim ama tam emin değilim. 50k civarında soğutma performansı ve genel kalite açısından daha iyi bir 5070 Ti marka/model öneriniz var mı? (bu arada kartı oyundan çok render için kullanacağım. Yani daha fazla ısınacağı için soğutması daha iyi bir model arıyorum.)

Diğer arkadaşın dediği gibi ekran kartı marka konusunda en önemlisi müşteri hizmetleri. Bildiğim kadarıyla ASUS sadece Türkiye için değil dünyada geçerli garanti veriyor bej arkadaş Türkiye garantisinden sonuç alamayınca ASUS kendisine yazmıştı ve yurtdışna göndermişti kartını.

Gigabyte tercih edebilirsiniz; soğutma performansı olarak testlerde genel olarak güzel bir performans çıkarıyor gibi.

1769170136768.png

Vapor chamber olmayan ve heatpipe sayısı düşük modellerde ısının bertaraf edilmesi zorlaştığı için ucuz kartlarda yüksek devirli fanlarla işi kotarmaya çalışırlar, kart çok ses yapar olayı bu. Sen dandik kart yazın Throttling'e girer diye korkma ama sese dayanamam ben diyorsan işte oralar için lüks mal arıyorsun muamelesi görüyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı