RTX 5070 Ti sistem iyi mi?

• Konuyu başlatan Veeqp
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 37
  • Görüntüleme 1.032
Önerilen parçalar böylesine bir bütçe için inanılmaz komik ve düşük. Eğer gerçekten bütçe bu ölçülerde ise çok daha iyisini tavsiye edebilirim. Ayrıca parçaları başka yerlerden daha uyguna temin etmeniz mümkün. Ekran kartı konusunda tamamen size bırakıyorum ama 30-35 bandında 5070 ya da 9070 serilerine bakabilirsiniz. Bana kalırsa ben ikinci el temiz bir kart düşürmeye bakarım. Ben ortalama olarak İtopya'nın piyasanın biraz üstte olduğunu görüyorum şu sıralar ama referans alınması için yine de paylaşmak istedim. Sadece SSD yok onu da Amazon'dan başka link vereceğim. Bu hali ile monitör dahil olmadan 88.399 TL. Monitöre az bir bütçe kalıyor ama bence parçaları farklı yerlerden daha ucuza getirebileceğinizi unutmayın. Sadece referans için verdim. Parçalara bakın ve hedefiniz bu bütçelerde güncel ve son sistem olması gerekiyor. 90k az bir para değil.

Tamam ama işlemcinin 9070 için 7800x3D yerine 9800x3D olması biraz fazla olmamış mı ayrıca diyorum ki acaba ben sadece FPS oynuları oynuyorım Valorant CS R6 gibisinden 9070 XT değil de 7800XT mi alsam ki hangisi daha iyi olur diyorum.

Tamam ama işlemcinin 9070 için 7800x3D yerine 9800x3D olması biraz fazla olmamış mı ayrıca diyorum ki acaba ben sadece FPS oynuları oynuyorım Valorant CS R6 gibisinden 9070 XT değil de 7800XT mi alsam ki hangisi daha iyi olur diyorum.
attığım 1. sisteme bakabilirsin. bütçen varken neden 7800xt alıyorsun?
Monitör bütçeye dahil mi?

Bütçeye dahil değil ise.
Toplamda 91k.

Ve de bu bütçe ile 1 ms 240 Hz 2K monitör buldum FPS 500 bandında olabilir ama 240 Hz monitörüm var ondan dolayı 7800XT ile biraz daha az FPS olsa da Hz ve ms i güzel bir şekilde oynasam mı diye düşündüm ama bana 5 sene gibi bir süre kalmasını da istiyorum.

Hocam değiştirebilirsin işlemciyi fark etmez. Fakat sistem topluyorsanız 800 serisi anakart 9000 serisi işlemci daha mantıklı olacaktır. Bütçe Total'de 90 dediğiniz için yazdım iki işlemcinin şu anda aralarında çok ciddi farklılıkları yok zaten çok segment atladığınızı düşünmeyin sadece güncel parçalar. Yoksa elbette 7800x3D de güzel ama 22-24 bandında 9800x3D bulabilirsiniz. Ya da 7800x3D devam edip bütçeyi ekran kartı ve monitörde devam ettirebilirsiniz.

Hocam değiştirebilirsin işlemciyi fark etmez. Fakat sistem topluyorsanız 800 serisi anakart 9000 serisi işlemci daha mantıklı olacaktır. Bütçe Total'de 90 dediğiniz için yazdım iki işlemcinin şu anda aralarında çok ciddi farklılıkları yok zaten çok segment atladığınızı düşünmeyin sadece güncel parçalar. Yoksa elbette 7800x3D de güzel ama 22-24 bandında 9800x3D bulabilirsiniz. Ya da 7800x3D devam edip bütçeyi ekran kartı ve monitörde devam ettirebilirsiniz.

Ben bunları internetten alsam toplamak zor olur mu sizce hiç toplamadım daha nce ve biraz güçümü kontrol edemeyen birisiyim.

Ve de bu bütçe ile 1 ms 240 Hz 2K monitör buldum FPS 500 bandında olabilir ama 240 Hz monitörüm var ondan dolayı 7800XT ile biraz daha az FPS olsa da Hz ve ms i güzel bir şekilde oynasam mı diye düşündüm ama bana 5 sene gibi bir süre kalmasını da istiyorum.

Şimdi söyledikleriniz biraz çelişiyor. Bütçe 90 deyip ekran kartı ile direk kafadan 10k altına çektiniz hedefi. O zaman 7800x3D de kalıp 600 serisi anakartlar ile bir sistem toplanıp bütçe Total'i 60-70 bandına indirebilirsiniz. Siz monitör dahil vermek istediğiniz net rakamı söyleyin ona göre mantıklısı ne onu konuşalım. Örnek verdiğiniz, paylaştığınız ve size önerilen ekran kartları arasında segment olsun fiyat olsun dağlar var.

Şimdi söyledikleriniz biraz çelişiyor. Bütçe 90 deyip ekran kartı ile direk kafadan 10k altına çektiniz hedefi. O zaman 7800x3D de kalıp 600 serisi anakartlar ile bir sistem toplanıp bütçe Total'i 60-70 bandına indirebilirsiniz. Siz monitör dahil vermek istediğiniz net rakamı söyleyin ona göre mantıklısı ne onu konuşalım. Örnek verdiğiniz, paylaştığınız ve size önerilen ekran kartları arasında segment olsun fiyat olsun dağlar var.

Zaten 7800XTdeki amacım bütçeyi indirmekte var bütçe 110 diyebilirim ama sorun şu ki bu bütçeye bayağı zor çıkıyorum işte yazın çalacağım ekstra falan.

Zaten 7800XTDEki amacım bütçeyi indirmekte var bütçe 110 diyebilirim ama sorun şu ki bu bütçeye bayağı zor çıkıyorum işte yazın çalacağım ekstra falan.

100k de monitör ve PC.

Ben bunları internetten alsam toplamak zor olur mu sizce hiç toplamadım daha nce ve biraz güçümü kontrol edemeyen birisiyim.

Parçaları bir araya getirmek tertiplemek tecrübe isteyen bir iştir. Eğer link verdiğim siteden alırsanız montajlı gelir parça parça alırsanız da yanınızda mutlaka deneyimli ve bu işlerden anlayan bir arkadaşınız olsun. Ya da ufak bir meblağ karşılığı semtinizde ya da yakınınızda yörenizde mutlaka bu işlerden anlayan arkadaşlar vardır ücret karşılığı yaptırabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı