RTX 5070 Ti sistemde 0x0000003b hatsaı

htirbemol

Hectopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://1drv.ms/u/c/a8b19fb872f15561/EXLuzuc5WqVKjr5ZgfsGE8cBQ7OAjZwNfqZIhN0_HJ8q1A?e=zhz4WZ
RAM
CORSAIR 2X16 VENGEANCE 6000MHZ CL36 DDR5
SSD veya HDD modeli
KINGSTON 2TB GEN4 NVME M2 SSD
Ekran kartı
MSI INSPIRE RTX 5070 TI
Anakart
PRO H810M-B ANAKART
İşlemci
INTEL CORE ULTRA 5 245KF
0x0000003b (0x00000000c0000005, 0xfffff80575e58983, 0xffffbd0fefb5e230, 0x0000000000000000) hatası

Merhabalar,

Bilgisayarımda günde 1-2 kez tamamen donma ve çökme sorunu yaşıyorum. Event viewer'a baktığımda hata kodları başlıktaki gibi çıktı.

Minidump dosyası: Microsoft OneDrive

MSI Inspıre RTX 5070 Ti.
Intel Core Ultra 5 245KF.
Corsair 2x16 Vengeance 6000MHz CL36 DDR5.
Kingston 2TB Gen4 NVMe M.2 SSD.
Pro H810M-B anakart.

Tamamen rastgele zamanlarda herhangi bir yük altında değilken bu sorun yaşanıyor. Ekran kartından şüphelendiğim için driverı 2 kez baştan kurdum ama sorun devam ediyor gibi gözüküyor.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. RAM Testi Yapın (En Önemli): Başlat menüsüne "Windows Bellek Tanılama" yazın ve testi başlatın. Bellek arızaları bu hatanın en yaygın sebebidir.
  2. Sistem Dosyalarını Onarın:Komut İstemi'ni (CMD) yönetici olarak açın ve sırasıyla şu iki komutu girin:
    • DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
    • sfc /scannow
  3. Overclock (Hız Aşırtma) Kapatın: BIOS ayarlarına girin ve yapılan hız aşırtma veya XMP ayarlarını iptal edip varsayılan (Default) ayarlara dönün.
  4. Sürücüleri Güncelleyin: Ekran kartı ve Anakart (Chipset) sürücülerinin en güncel sürümlerini yükleyin.
Not: Rapordaki "2050" yılı hatası sistem saatinizin bozuk olduğunu gösteriyor olabilir; düzelmezse BIOS pilini kontrol edin.

1. RAM Testi Yapın (En Önemli): Başlat menüsüne "Windows Bellek Tanılama" yazın ve testi başlatın. Bellek arızaları bu hatanın en yaygın sebebidir.
  2. Sistem Dosyalarını Onarın:Komut İstemi'ni (CMD) yönetici olarak açın ve sırasıyla şu iki komutu girin:
    • DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
    • sfc /scannow
  3. Overclock (Hız Aşırtma) Kapatın: BIOS ayarlarına girin ve yapılan hız aşırtma veya XMP ayarlarını iptal edip varsayılan (Default) ayarlara dönün.
  4. Sürücüleri Güncelleyin: Ekran kartı ve Anakart (Chipset) sürücülerinin en güncel sürümlerini yükleyin.
Not: Rapordaki "2050" yılı hatası sistem saatinizin bozuk olduğunu gösteriyor olabilir; düzelmezse BIOS pilini kontrol edin.
Ram testini yaptım, herhangi bir problem yoktu.
CMD komutlarını uyguladım
Ekran kartı ve chipset sürücülerinin en güncel sürümünü tekrardan kurdum. Şu anlık bir problem yok ama belirtmiş olduğum gibi çok sık yaşanan bir durum değil, günde 1 veya 2 kez gerçekleşebiliyor. Problem tekrarlanırsa BIOS'tan xmp'yi de devre dışı bırakıp tekrar deneyeceğim. İlginiz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı