RTX 5070 Ti vs RTX 5080

Estagfurullah, o senin cok bilmisligin. Adam israrla konuya yazmis, AMD onermeyin. Bende AMD kullanıyorum. Ama biktim su "9070 XT" terrorunden.

Her mesajıma beğenmedim atmak zorunda misin dostum.

2K'da oynamak için bu iki kart arasında kararsız kaldım. DLSS 4 gibi yeni teknolojiler beni düşündürüyor.
Yeni bir ekran kartı alacaksam da oyunları 5 yıl Ultra da, FPS olarak üzmemesini istiyorum. 4070 Ti Super bunu karşılayacak bir ekran kartı olduğunu düşünmüyorum.
Bir kullanıcı olarak bu kadar para harcayıp, Ultra da 5 yıl kafamın rahat olması hakkım bence. Bir de bazı oyunlar da RT gömülü geliyor.

Üstelik 60 FPS ile 120 üstü FPS'in akıcılık farkını da göz önüne alırsak.

Bütçem 40k civarında, ama para biriktirmeye devam edip, 5070 Ti veya 66k ya MSI Shadow 5080'ni beklesem mi?

Ekstra DLSS4 teknolojisini aktif kullanan kişiler de, görüntü kalitesi konusun da düşünceleri neler?

Not: RT ve DLSS teknolojisin de NVIDIA önde olduğu için AMD önermezseniz sevinirim.
Bir 5070 ti kullanıcısı olarak söylüyorum kardeşim kesinlikle 5070 ti veya 5080 almalısın 5 sene götürmez ama şu anda dlss 4 ve mfg ile 5070 ti çok çok tatmin edici bir kart, kartı almadan önce mutlaka güç kaynağını kontrol et 5070 ti için 750 5080 için 850 w olması lazım . Eğer bütçen yeter ise 5080 al derim fakat 5070 ti da gayet iyi bir kart Frame Gen x4 de hiç bir görüntü kalitesinde bozulma olmadan Alan wake 2 ve cyber punk 2077 gibi oyunlarda 150 ve üstü fpsler ki ray tracing full açık patch tracing açık ne varsa açık alman mümkün. Dsr yi de kullanıp monitörün 2k olsa bile 4k çözünürlükte oyun oynayabilirsin. Ben bir kullanıcı olarak tavsiye derim ama piyasada düşük fiyatlı 5070 ti ve 5080 gibi kartların fanlarından çok ses geliyorum diye duydum bilgin olsun. Benimki Asus prime 5070 ti.

Bir 5070 ti kullanıcısı olarak söylüyorum kardeşim kesinlikle 5070 ti veya 5080 almalısın 5 sene götürmez ama şu anda dlss 4 ve mfg ile 5070 ti çok çok tatmin edici bir kart, kartı almadan önce mutlaka güç kaynağını kontrol et 5070 ti için 750 5080 için 850 w olması lazım . Eğer bütçen yeter ise 5080 al derim fakat 5070 ti da gayet iyi bir kart Frame Gen x4 de hiç bir görüntü kalitesinde bozulma olmadan Alan wake 2 ve cyber punk 2077 gibi oyunlarda 150 ve üstü fpsler ki ray tracing full açık patch tracing açık ne varsa açık alman mümkün. Dsr yi de kullanıp monitörün 2k olsa bile 4k çözünürlükte oyun oynayabilirsin. Ben bir kullanıcı olarak tavsiye derim ama piyasada düşük fiyatlı 5070 ti ve 5080 gibi kartların fanlarından çok ses geliyorum diye duydum bilgin olsun. Benimki Asus prime 5070 ti.
Ben de 5070 Ti almayı düşünüyorum, ama acaba biraz daha para koyup 5080 mi alayım diye düşünüyorum. Büyük ihtimalle o fark, paraya değecek kadar FPS getirmez. Yine de kararsızım, sen ne önerirsin?

Ben de 5070 Ti almayı düşünüyorum, ama acaba biraz daha para koyup 5080 mi alayım diye düşünüyorum. Büyük ihtimalle o fark, paraya değecek kadar FPS getirmez. Yine de kararsızım, sen ne önerirsin?
5070 Ti al bencede o kadar para vermene gerek yok ama asus prime kasa öneririm güzel bir soğtucuya sahip zaten gpu tweak 3 ile ram hızını 3000 e çekip gpuya ince bi artış yaparsan 5080 ile arasındaki fark çok azalıyor.

Biraz daha bekleyip Süper serisinin çıkmasını bekleyin bence. Beklediğinize değecek.
Bu arada diğer sorunuza şöyle örnekle cevap verebiliriz. 4 yıl önce çıkan 3080Ti, ultra ayarlarda bırakın 2K yı 4K da bile bir çok oyunda 60üstü fps veriyor.

5070 Ti al bencede o kadar para vermene gerek yok ama asus prime kasa öneririm güzel bir soğtucuya sahip zaten gpu tweak 3 ile ram hızını 3000 e çekip gpuya ince bi artış yaparsan 5080 ile arasındaki fark çok azalıyor.
Vatan’dan MSI Gaming Trio OC 5070 Ti kart 58 bin TL’den 48 bin TL’ye düşmüş, sipariş verdim. Umarım dediğin gibi pişman olmam öneri yaparsan güzel olur.

Aradaki fiyat farkında değecek bir güç farkı yok. Hele ki OC'ye elverişli bir kart alırsanız arada fark yok denecek kadar az oluyor. Bu 5000 serisi kartlar OC'ye çok müsait. 5070ti al geç derim. AMD düşünürsen 9070xt de alınabilir. Ben alacak olsaydım eğer aralarındaki fiyat farkı 5binden az ise 5070ti tercih ederim. Fazla ise 9070xt olurdu.

Her mesajıma beğenmedim atmak zorunda misin dostum.
@Carl_Castle adlı arkadaş adına üzüldüm. Yanlış olduğu yerleri kendine yediremeyip beğenmedim spamlıyor, olayı kişiselleştiriyor. Böylelerine de moderasyon getirilmeli bence.

Son düzenleme:
Kanka, rica etsem bana güç kaynağı olmayan bir kasa önerebilir misin? Akvaryum tarzı olursa daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı