RTX 5070 Ti vs. RX 9070 XT

Tirsuaf

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: 5070 Ti
CPU: 9800X3D
9800x3D işlemcim var uzun vadede sorun yaratmayacak bir kart istiyorum şu an güncel AMD (6700 XT) kullanıcısıyım ama yazılım olarak çok memnun ettiğini söyleyemem yeni çıkan 9070 XT de aynı sorunları zamanla gösterir mi yoksa NVIDIA tarafına geçme zamanı geldi mi?

Arada fiyat farkı var. Fiyat farkı olmasa kesinlikle 5070 Ti derdim ancak aradaki fiyat farkını vermeye değecek de bir performans farkı yok. MFG işinize yarayacaksa ve tek kullanım amacınız oyun olmayacaksa Nvidia almak daha mantıklı tabii. Bütçe sıkıntınız yoksa 5070 Ti derim yine. Sürücü sorunları neredeyse yok 9000 serisinde geçmişte kaldı artık sürücü sorunları. Yine de Nvidia teknolojileri yüzünden bütçem varsa ben 5070 Ti tercih ederdim.

Arada fiyat farkı var. Fiyat farkı olmasa kesinlikle 5070 Ti derdim ancak aradaki fiyat farkını vermeye değecek de bir performans farkı yok. MFG işinize yarayacaksa ve tek kullanım amacınız oyun olmayacaksa NVIDIA almak daha mantıklı tabii. Bütçe sıkıntınız yoksa 5070 Ti derim yine. Sürücü sorunları neredeyse yok 9000 serisinde geçmişte kaldı artık sürücü sorunları. Yine de NVIDIA teknolojileri yüzünden bütçem varsa ben 5070 Ti tercih ederdim.

AMD'nin NVIDIA yanına yaklaşması için daha çok yolu var gibi uzun süreli kullanımda AMD driverları her türlü patlak veriyor (bu gün çöktü) her yeni çıkan seri için artık bitti deniyor ama yok. O yüzden 5070 Ti aldım.

AMD'nin NVIDIA yanına yaklaşması için daha çok yolu var gibi uzun süreli kullanımda AMD driverları her türlü patlak veriyor (bu gün çöktü) her yeni çıkan seri için artık bitti deniyor ama yok. O yüzden 5070 Ti aldım.
Hayırlı olsun fakat AMD driverları her türlü patlak vermiyor. Bunun için her AMD kullanıcısının driver hatası bildirmesi gerek.
3 yıldır 6600 XT kullanıyorum driver ile ilgili bir kere bile sorun yaşamadım, sorun yaşayana da pek rastlamadım.

RX 500 serisinden sonra tek düzeye indi o sorunlar. İlla yaşayan var. RTX 5000 serisinde de driver sorunu yaşayan insan bolca var. Siyah ekran sorunu vs. diye uzar gider. AMD kendini o konuda geliştirdi, teknoloji anlamında da NVIDIA'yı yakalamaya çalışıyor fakat NVIDIA'nında eli armut toplamıyor. Bu durumda da daha ucuza benzer kas gücü sunarak satış yapıyor AMD.

Hayırlı olsun fakat AMD driverları her türlü patlak vermiyor. Bunun için her AMD kullanıcısının driver hatası bildirmesi gerek.
3 yıldır 6600 XT kullanıyorum driver ile ilgili bir kere bile sorun yaşamadım, sorun yaşayana da pek rastlamadım.

RX 500 serisinden sonra tek düzeye indi o sorunlar. İlla yaşayan var. RTX 5000 serisinde de driver sorunu yaşayan insan bolca var. Siyah ekran sorunu vs. diye uzar gider. AMD kendini o konuda geliştirdi, teknoloji anlamında da NVIDIA'yı yakalamaya çalışıyor fakat NVIDIA'nında eli armut toplamıyor. Bu durumda da daha ucuza benzer kas gücü sunarak satış yapıyor AMD.

Teşekkür ediyorum.

Hata defalarca bildirdim ama arada sırada driver bir anda çöküp açılmıyordu DDU ile kaç kez silip yükledim format attım vs yok düzelmiyor ve son zamanlarda fazla tekrar etmeye başladığı için canımı sıktı tekrar NVIDIA'ya dönmek zorunda kaldım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı