Buna senin karar vermen gerekecek ben 2024'ün sonunda 4070 Super 7500F ile bir sistem topladım bütün parçalar MSI ve fiyatı normalde olduğundan yüksek parçalardı. 60k ya geldi fiyatı monitör hariç istesem o zaman 4080'li parçaların ne olduğu belli olmayan bir sistem toplayabiliyordum ama kaliteli ve uzun bir süre sağlam kullanacağıma güvendiğim bir sistem toplamak istedim(aynı parçalar farklı markalar arasında FPS gibi bir fark olmayacaktır ancak kalite ve sağlamlık farklı bir konu).
5070'i bekleyip sistem toplamak bana kalırsa tamamen bir kumar daha çıkmamış bir ekran kartı üzerinden belirli bir bütçeyle sistem toplamayı düşünmek biraz hayal gücüne kalıyor fiyatı ne olacak belli değil NVIDIA bir fiyat açıkladı ancak ona üreticilerin koyacağı kar marjı Türkiye'deki getirecek firmaların koyacağı fiyat gömmesi, stok sorunu oluşursa olacak fiyat farkı konmamış hali. Bunu tartıp düşünüp senin gözden geçirmen gerekiyor yanlış yönlendirmek istemem sonuçta fiyat olarak ciddi bir rakam. Ancak 5070'i beklemek istiyorsan ve elinde nakit varsa TL olarak tutma.
Burada şanslı olan 5070i bekleyende olabilir veya 4070'li sistemi şua ki ekonomiye göre toplayanda. Ancak benim gibi sabırsız biri değilsen risk alıp 5070'li bir sistemde toplamak güzel olurdu
ama bunları iyice tartıp düşünmeni tavsiye ederim.
(Ekran kartım MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim 12g bu kartı 28k ya 3 taksitle aldım şu an internette en ucuz fiyatı 33K taksit yapılıyor mu yapılıyorsa ne kadar koyuyor belli değil. Bu sadece ekran kartımdaki fiyat farkı her parçada bu oranda bir fark oluştu neredeyse kasada aynı şekilde MSI Gungnir 300p 5,5 dan 7'ye çıkmış. Sistemin 2.taksiti yeni geldi gerisini sen düşün
taksit bittiğinde oluşacak farkı.)