RTX 5070 vs 9070 XT

flfearless

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bu iki ekran kartı arasında çok arada kaldım. Hem NVIDIA hem de AMD kullandım ama AMD beni daha çok cezbetti. Tek merakım Ray Tracing ve path tracing olayı. AMD'de nasıl? NVIDIA seviyesine yakın bir şekilde tatmin edebilir mi? Bir de DLSS 4'te multi fg diye bir teknoloji var, bu aradaki farkı açabilir mi? Amacım oyun oynamak. Yapay zekayı kullanma gereksinim yok şu an günlük hayatta, kısaca hangisi önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bu iki ekran kartı arasında çok arada kaldım. Hem NVIDIA hem de AMD kullandım ama AMD beni daha çok cezbetti. Tek merakım Ray Tracing ve path tracing olayı. AMD'de nasıl? NVIDIA seviyesine yakın bir şekilde tatmin edebilir mi? Bir de DLSS 4'te multi fg diye bir teknoloji var, bu aradaki farkı açabilir mi? Amacım oyun oynamak. Yapay zekayı kullanma gereksinim yok şu an günlük hayatta, kısaca hangisi önerirsiniz?

FSR4 ile gayet iyi işler çıkarmaya başladılar.

9070 XT alın hocam.

9070XT performans rakibi 5070Ti aslında. 9070XT harika bir kart olmuş ki rakibinden daha uyguna rakibini performans olarak geçiyor. FSR4 ve DLSS4 karşılaştırma videolarına çok fazla baktım. Bence FSR4 güncel olarak DLSS'in önünde ama ikisi de harika işler çıkartıyorlar. Ben olsam 9070XT tercih ederdim.

Frame Gen olayını kimse sevmese de ben kullanışlı olduğunu düşünüyorum. 60FPS üzeri aldığınız oyunlarda kayda değer bir input lag olayı pek kalmıyor ve çok akıcı bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Şu an ki oyunlarda FG ihityacınız olmayabilir fakat bundan 2-3 sene sonra çıkacak hatta seneye çıkacak oyunlar için bile 2K-60FPS akıcı oynayacağımızın pek garantisi yok. Bu durumlarda mecbur kalabiliriz.

9079xt bazı oyunlarda 5070Ti bile geçen bir kart. Ayrıca fsr4 çok daha başarılı bir noktaya ulaştı. Sadece Multiframe in olmaz ama o da her oyunda düzgün çalışan bir sistem değil zaten.

Vallahi hocam ben alırken aynı seçenek vardı hiç AMD kullanmadığım içim ve güvenemediğim için 5070 aldım şu an biraz pişmanlık yaşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı