RTX 5070 vs RTX 4090

biraz açar mısın ? Raster nedir anlamadım. Olabildiğince basit anlatırsan sevinirim.
Raster demek, DLSS veya herhangi bir yapay zeka ya da FPS arttırma algoritması/uygulaması(DLSS, FG, FSR vb.) olmadan kartın verebileceği saf FPS anlamına geliyor. Raster gücüne RT'de dahil değildir.

IMG_6395.jpeg

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı güçte değil, 4X Frame Generation ile aynı FPS'i yakalıyor.

Sadece raster olarak 5070 4070'ten yaklaşık %10 civarında daha iyi. RT'de selefinden %40 daha iyi.

Eki Görüntüle 2391064

Merhaba yazdığın değere göre RTX 5070 %10 kadar RTX 4070'den daha iyi dersek. RTX 4070 ile saf performans olarak 4070 Ti ve 4070 Ti Super arasından ne kadar fark vardır.

Merhaba yazdığın değere göre RTX 5070 %10 kadar RTX 4070'den daha iyi dersek. RTX 4070 ile saf performans olarak 4070 Ti ve 4070 Ti Super arasından ne kadar fark vardır.
Test sonuçları olarak net bilgi olmadığı için tahmin yürütebiliriz sadece. Aşağıdaki grafiğe bakarsak teorik olarak raster performansında çok minimal bir değişiklik var 31 tflop vs 29 tflops. 6144 CUDA vs 5,888. Mimari olarak RT ve AI harici hiçbir iyileştirme yapılmadı diye biliyorum, bir de üretim sürecü geliştiği için taş çatlasın %10 diye düşünüyorum raster olarak.

1736441444674.png

Şu "fake frames" muhabbeti yapanlara acıyorum. Donanımı satan şey yazılımıdır, böyle olmasa şu an ne Apple olurdu ne de Samsung.

Adamlar pazarlamalarını yapıyor, 4090 vs. göz boyuyor olabilirler ama olan şeye de kaka demenin manası yok. Her seride gelişen optical flow çipinden ve yapay zeka performansından bir haber insanlar. Blackwell zaten yapay zeka performansı ile öne çıkan bir seri olacaktı, öyle de oldu.

Forumlarda sallayan herkes AMD yapsa "Abi FG de baya iyiymiş he." falan der, sonra DLSS FG'nin 100 karede bir oluşturduğu artifact'e kayıt ettiği videoyu durdurup "Baksana ya bu bozuk, oynanmaz böyle." der. Sen nelere kadirsin sosyal medya...

Şu "fake frames" muhabbeti yapanlara acıyorum. Donanımı satan şey yazılımıdır, böyle olmasa şu an ne Apple olurdu ne de Samsung.

Adamlar pazarlamalarını yapıyor, 4090 vs. göz boyuyor olabilirler ama olan şeye de kaka demenin manası yok. Her seride gelişen optical Flow çipinden ve yapay zeka performansından bir haber insanlar. Blackwell zaten yapay zeka performansı ile öne çıkan bir seri olacaktı, öyle de oldu.

Forumlarda sallayan herkes AMD yapsa "abi fg de bayağı iyiymiş he." falan der, sonra DLSS Fg'nin 100 karede bir oluşturduğu Artifact'e kayıt ettiği videoyu durdurup "baksana ya bu bozuk, oynanmaz böyle." der. Sen nelere kadirsin sosyal medya...

Ben seninle aynı fikirdeyim ve 50 serisini çok sevdim ama 5070 CUDA çekirdeği beni çok şüphede bırakıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı