RTX 5070 vs RX 9070 XT

Kesinlikle RX 9070 XT.

İrkaç ay sonra PC alacağım ama ikisi arasında kaldım. Oynayacağım oyunlar 2K RT Ultra FSR/DLSS Q olacak. Biliyorum, NVIDIA DLSS ve RT performansında daha iyi ama RX 9070 XT'nin saf güçteki rakibi 5070 Ti. O yüzden daha iyi midir diye sorayım dedim. Sizce 9070 XT mi yoksa 5070 mi almalıyım?
Oyunlar için alacağını düşünürsek herkesin söylediği gibi 9070XT. Ayrıca uzun sürelik kullanmak istiyorsan ucuz modellerine yönelmemeye çalış. Ucuz modellerde ilk arızalanan parçalar kullanılan ucuz fan bearing dediğimiz parçalar oluyorlar. Fan kalitesini fan seslerini ve güçlerini araştırarak da biraz anlayabilirsin. Kaliteli fan bearingleri sessiz ve kaliteli fanlar az güçte yüksek performansta çalışabilirler.

Genel bir bilgi olması amacıyla tek oyun amaçlı kullanmayacak ve render/RT/decoder gibi verimlilik amaçları ile kullanacaksanız 5070/Ti daha iyi bir seçenek. Ancak bir tek oyun amaçlı ise 9070/XT daha iyi bir seçenek. Ayrıca VR oyunlar amaçlı da 5070/Ti daha iyi bir seçenek.

9070 XT alın. FSR 3 olsa AMD kart önermezdim bu bütçede ama FSR 4 ile NVIDIA ile aradaki devasa farkı kapattılar. Ray tacing konusunda da kendilerini geliştiriyorlar ama hala NVIDIA'nın önce olduğu da bir gerçek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı