RTX 5070 vs RX 9070 XT

eymenarac

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Temmuz ortasında hazır sistem alma düşüncem var bütçem yaklaşık olarak 60 bin TL. Ekran kartı hariç bileşenlere karar versem bile ekran kartında kafamı kurcalayan birkaç soru var. İlk başta 5070'e karar versem bile VRAM'i az geldiği için AMD tarafına bakma kararı aldım. RX 9070XT ile 5070'in hazır sistemleri hemen hemen aynı fiyata geliyor. Normalde hem VRAM hem performans olarak RX 9070XT 5070'den daha iyi olduğu için tercihim RX 9070XT'den yana olacaktı. Fakat NVIDIA'nın yapay zeka teknolojileri daha iyi olduğu için karasız kaldım. Sizler ne önerirsiniz?

Ayrıca 5070ti a kadar bi bütçem yok diğer tüm bileşenler aynı olduğunda yaklaşık 12 bin lira fark oluyor RX 9070xt nin hazır sistemleriyle.

Ek olarak amd nin yeni kartlarını kullanan varsa driver sorunu yaşıyor mu sormak isterim açıkçası.

9070XT için driver sorunu yok ama FSR4 desteği az orası kesin. Ayrıca TDP 320W bir kart ona göre bakın. Ayrıca path tracing kısmında Nvidia çok daha üstün onu kullanma niyetiniz varsa bence 5070ti için zorlayın olmuyorsa 9070xt işinizi görür. 60bin TL'ye 12gb VRAM tercih etmem siz bilirsiniz tabi, 12 GB VRAM yetersiz demiyorum ama bütçeniz için saçma. Ben sadece Doom The Dark Ages oynarken 2 defa oyun attı ama kart ile ilgili midir onu yorumlayamam çünkü oyun da yeni sonuçta.

Son düzenleme:
9070XT için driver sorunu yok ama FSR4 desteği az orası kesin. Ayrıca TDP 320W bir kart ona göre bakın. Ayrıca path tracing kısmında Nvidia çok daha üstün onu kullanma niyetiniz varsa bence 5070ti için zorlayın olmuyorsa 9070xt işinizi görür. 60bin TL'ye 12gb VRAM tercih etmem siz bilirsiniz tabi, 12 GB VRAM yetersiz demiyorum ama bütçeniz için saçma.
Hocam tam olarak sizin gibi düşündüm bende sadece dlss 4 fsr 4 den çok daha iyi olduğu için acaba 5070 mi alsam diye düşünmüştüm ama hem vram hem de performans olarak daha iyi olduğu için 9070xt alırım ayrıca 5070ti şuanlık imkansız duruyor.

9070XT için driver sorunu yok ama FSR4 desteği az orası kesin. Ayrıca TDP 320W bir kart ona göre bakın. Ayrıca path tracing kısmında Nvidia çok daha üstün onu kullanma niyetiniz varsa bence 5070ti için zorlayın olmuyorsa 9070xt işinizi görür. 60bin TL'ye 12gb VRAM tercih etmem siz bilirsiniz tabi, 12 GB VRAM yetersiz demiyorum ama bütçeniz için saçma. Ben sadece Doom The Dark Ages oynarken 2 defa oyun attı ama kart ile ilgili midir onu yorumlayamam çünkü oyun da yeni sonuçta.
Hocam Doom dışındaki oyunlarda bu tarz bişey yaşadınız mı peki?

Ekran ksrtını 5070ti seçerzen 57k oluyor.

Hocam diğer bileşenleri 9070xt li sistem ile aynı olacak şekilde seçersem yaklaşık 70k oluyor yaklaşık 1 yıl 1080p kullanacağım sistemi bu yüzden işlemciyi de yükseltmem gerekti dediğim gibi bütçemi aşıyor 5070ti.

Ekran ksrtını 5070ti seçerzen 57k oluyor.
Bana kalırsa bu sistemde sadece ekran kartına odaklanılmış, işlemci yetersiz geldi yükseltince bu sistem de bütçemi aşıyor ayrıca siteye de pek güvenemedim açıkçası.

Hocam diğer bileşenleri 9070xt li sistem ile aynı olacak şekilde seçersem yaklaşık 70k oluyor yaklaşık 1 yıl 1080p kullanacağım sistemi bu yüzden işlemciyi de yükseltmem gerekti dediğim gibi bütçemi aşıyor 5070ti.

Bana kalırsa bu sistemde sadece ekran kartına odaklanılmış, işlemci yetersiz geldi yükseltince bu sistem de bütçemi aşıyor ayrıca siteye de pek güvenemedim açıkçası.
Gamegaraj güvenilir bir sitedir. Ek olarak 5070 ti veya 9070xt alıp 1080pde kullanmakta çok mantıklı değil, o kartların gücünü eritirsiniz 1080pde. 2k kullanın derim.

Gamegaraj güvenilir bir sitedir. Ek olarak 5070 ti veya 9070xt alıp 1080pde kullanmakta çok mantıklı değil, o kartların gücünü eritirsiniz 1080pde. 2k kullanın derim.
Hocam 2k kullanmak isterim ama güncel olarak 1080p monitöre sahibim,2k monitör için de güncel olarak bütçem yok açıkçası 2026 başı,şubat,mart civarı alabilirim ancak yeni bir monitör.

@Hesher hocam siz sanırım güncel olarak 9070xt kullanıyorsunuz,doom dışında atma sorunu yaşadınız mı acaba?

Hocam 2K kullanmak isterim ama güncel olarak 1080p monitöre sahibim, 2K monitör için de güncel olarak bütçem yok açıkçası 2026 başı, şubat, Mart civarı alabilirim ancak yeni bir monitör.

@Hesher hocam siz sanırım güncel olarak 9070XT kullanıyorsunuz, Doom dışında atma sorunu yaşadınız mı acaba?

Yaşamadım ama şimdi bütün oyunları da açıp bakmadım sonuçta, o yüzden bir şey diyemiyorum. RDR2 space marine 2 Doom Eternal Doom Dark ages Dead Space gibi oyunlarda denedim RT performansı için de sadece Dead Space için yorum yapabilirim genel olarak bakarsak oyunda ilk bölümlerde grafik ayarı farketmeksizin anlık kasma oluyordu ama sonrasında native rt 70-80fps aldım 2k için güzeldi ve düşük frametime ile oynatıyor, ama dead space remake için 5090 da taksanız oyunda sorun var . Aklınızda spesifik bir oyun varsa bakabilirim tabi.

Yaşamadım ama şimdi bütün oyunları da açıp bakmadım sonuçta, o yüzden bir şey diyemiyorum. RDR2 space marine 2 Doom Eternal Doom Dark ages Dead Space gibi oyunlarda denedim RT performansı için de sadece Dead Space için yorum yapabilirim genel olarak bakarsak oyunda ilk bölümlerde grafik ayarı farketmeksizin anlık kasma oluyordu ama sonrasında native rt 70-80fps aldım 2k için güzeldi ve düşük frametime ile oynatıyor, ama dead space remake için 5090 da taksanız oyunda sorun var . Aklınızda spesifik bir oyun varsa bakabilirim tabi.
Hocam rica etsem cyberpunk da ki raytracing performansı deneme şansınız var mı?Nvidia ile arasında ne kadar bir fark var açıkçası merak ediyorum kalite anlamında.Ayrıca kaliteyi önemsemeden tüm fps yükselten yapay zekaları aktifleştirince ne kadar bir fps veriyor çok merak ediyorum özellikle nvidia ile olan farklarını hem fps hem kalite bozulması olarak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı