RTX 5070 vs RX 9070 XT

Horizon, Spider-Man gibi birçok populer oyunda var FSR 4 fakat oyun desteği DLSS'e göre biraz daha zayıf, haklısınız. FSR mart ayında geldi diyorsunuz ama DLSS de ocak ayında geldi, çok da bir fark yok açıkçası. İki yazılımın da oyun desteğinin ilerleyen dönemlerde artacağını biliyoruz. Bence görüntü kaliteleri ve performansları aşağı yukarı eşitken ucuz ve güçlü olan tercih edilmeli.

Ayrıca RDNA3 kullanıcıları da FSR4 kullanamıyor. DLSS 4 eski kartlarda da kullanılabilir. Bende de 9070XT var, NVIDIA'yı fiyat politikası sebebiyle tercih etmedim.

Ayrıca RDNA3 kullanıcıları da FSR4 kullanamıyor. DLSS 4 eski kartlarda da kullanılabilir. Bende de 9070XT var, NVIDIA'yı fiyat politikası sebebiyle tercih etmedim.

Evet, donanım destekli yapay zeka olduğu için sadece son seride var maalesef. Neyse ki karşılaştırılan iki kart da son seri.

Evet, donanım destekli yapay zeka olduğu için sadece son seride var maalesef. Neyse ki karşılaştırılan iki kart da son seri.

AMD driverları konusunda genel olarak kötü bir algı var, sizce bir problem yaşar mıyım? Bu arada sonuç olarak alacağım şey ucuz olmayan bir şey olduğu için ayrıca uzun yıllar kullanma hedefim olduğu için bu kadar fazla soru soruyorum, lütfen yanlış anlamayın hocalarım.

AMD driverları konusunda genel olarak kötü bir algı var, sizce bir problem yaşar mıyım? Bu arada sonuç olarak alacağım şey ucuz olmayan bir şey olduğu için ayrıca uzun yıllar kullanma hedefim olduğu için bu kadar fazla soru soruyorum, lütfen yanlış anlamayın hocalarım.

AMD'de driver sorunu 5000 serisiyle bitti diyebilirim, şu an 9000 serisini konuşuyoruz, sorun yaşama ihtimaliniz muhtemelen herhangi bir NVIDIA kart ile aynı oranda.

Driver sorunu sadece sistemde kart var yenisini takacaksanız eski sürücüyü güvenli modda bilgisayarı açıp ddu üzerinden kaldırın sonrasında yeni sürücüyü yükleyin. Güvenli modda yapmayınca sorun çıkabilir bende çıktı, sürücüyü yükleyince sorun düzeldi. Sizin durumunuzda olmayacak zaten.

DLSS 4 çok fazla oyunda mevcut o sebeple önde zaten. FSR4 daha mart ayındaki kartla kullanılabilir hale geldi AMD de henüz yaygınlaştırmaya çok istekli değil gibi. Stalker 2 FSR4 desteği almış ama iyi gözükmüyordu. Benim gördüğüm en iyi FSR4 Last of Us part 2'de var o oyun zaten grafik olarak an itibarıyla en iyisidir. RT performansı örnek Dying Light 2 NVIDIA kartlarda daha iyi, 9070XT ile 2K RT ayarında FSR olmadan oynanmıyor.

2K RT'de genel olarak oynaniyor hocam ne bekliyorsunuz ona bağlı gidip de RT'yi en yuksege cekmezseniz tabii.

2K RT'de genel olarak oynaniyor hocam ne bekliyorsunuz ona bağlı gidip de RT'yi en yuksege cekmezseniz tabii.

DL2 DirectX12 modunda RT açıyor o modda da RT AMD için iyi performans vermiyor tıpkı Metro Exodus oyununun NVIDIA kartlarda daha iyi performans vermesi gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı