RTX 5070 vs RX 9070XT

Bütçe
34k
9700X in tam performansını açmak için daha sonradan anakartlara güncelleme verdi AMD. Bu sayade 105W modunu açınca 142W a kadar çıkıyor.
Anakart nedir? Sıvı soğutma ne kullanıyorsunuz? Ben anakart değiştireceğim bir tek o kötü ve sıvı soğutma alacağım.

Ayrıca 9070 XT BIOS güncellemesi ile 105W TDP'ye çıkıyor.
9070XT mi yoksa işlemci demek istediniz hocam?

Anakart nedir? Sıvı soğutma ne kullanıyorsunuz? Ben anakart değiştireceğim bir tek o kötü ve sıvı soğutma alacağım.

9070XT mi yoksa işlemci demek istediniz hocam?

ASUS TUF Gaming B650M-E var anakart olarak. Sıvı soğutma olarak da Thermalright Aqua Elite V3 var ama fanların 3 tanesini de Arctic P12 Pro fan ile değiştirdim ve fan ayarı yaptım.

Neden fanları değiştirdiniz hocam? B650M anakartlar yeterli mi?

Evet gayet yeterli. Fanları değiştirme nedenim tamamen heves üzerineydi. Arctic Pro fanların performansını merak ettim. Şu anda eski fanlarla karşılaştırma yapamıyorum ama. Eski fanları da alta taktım zaten.

Evet gayet yeterli. Fanları değiştirme nedenim tamamen heves üzerineydi. Arctic Pro fanların performansını merak ettim. Şu anda eski fanlarla karşılaştırma yapamıyorum ama. Eski fanları da alta taktım zaten.
Anladım. Benim kasanın altta fanları olduğu için böyle bir şeye gerek kalmaz düşünüyorum. Sıvı soğutmaya çok parada vermek istemiyorum fiyat performans bakıyorum. Şu an anakartı çözmem lazım B840 çipseti var onu halledince işlemci tüm gücünü kullanacağı için mecburi olarak soğutmayı kaliteli almam gerekecek bu ikisi halledince işim kalmıyor. B850 anakart öneriliyor genellikle bu güçlü işlemci ve kartlar için bakalım uyguna bulursak alırım. Konuda ki arkadaşta zaten 3 yıldır takip ettiğini söyledi hem onada fikir olmuş olur.

Anladım. Benim kasanın altta fanları olduğu için böyle bir şeye gerek kalmaz düşünüyorum. Sıvı soğutmaya çok parada vermek istemiyorum fiyat performans bakıyorum. Şu an anakartı çözmem lazım B840 çipseti var onu halledince işlemci tüm gücünü kullanacağı için mecburi olarak soğutmayı kaliteli almam gerekecek bu ikisi halledince işim kalmıyor. B850 anakart öneriliyor genellikle bu güçlü işlemci ve kartlar için bakalım uyguna bulursak alırım. Arkadaşta zaten 3 yıldır takip ediyor ona da fikir olmuş olur.

7800x3D 88W üstü görmüyor zaten anakart değiştirmene hiç gerek yok. RAM alman daha mantıklı 16 GB RAM varsa. 88wı en dandik Prime anakartlar bile sorunsuz çalıştırıyor yani.

800x3D 88W üstü görmüyor zaten anakart değiştirmene hiç gerek yok.
Niye görmüyor hocam? 120W yazıyor AMD sitesinde. 9700X görüyorsa bunun haliyle görmesi lazım değil mi?

RAM alman daha mantıklı 16 GB RAM varsa.
RAM 16GB lazım da ikinci el düşünüyorum onuda.

anakartlar bile sorunsuz çalıştırıyor yani.
PCI 4.0 var o da eksi değil mi RX 9070 XT için?

Şimdi oyun ve Cibench R23 testlerine baktım doğru diyorsun. Çok güç tüketen işlemci değil fakat FPS oyunlarda etkisi çok büyük. Oyun için 800X3D işlemci, render işlerinde çoklu çekirdekte X işlemciler önemi varmış. 120W yazmış AMD o güce çıkmıyor demek ki. 3D Turbo özelliği geldi belki onda artar bilmiyorum. 800X3D için undervolt rehberi bile yapmışlar bu kadar fazla güç çekmiyorsa ne gereği var ki o zaman?

Son düzenleme:
Niye görmüyor hocam? 120W yazıyor AMD sitesinde. 9700X görüyorsa bunun haliyle görmesi lazım değil mi?

RAM 16 GB lazım da ikinci el düşünüyorum onu da.

PCI 4.0 var o da eksi değil mi RX 9070 XT için?

Şimdi oyun ve cibench R23 testlerine baktım doğru diyorsun. Çok güç tüketen işlemci değil fakat FPS oyunlarda etkisi çok büyük. Oyun için 800x3D işlemci, render işlerinde çoklu çekirdekte X işlemciler önemi varmış. 120W yazmış AMD o güce çıkmıyor demek ki. 3D Turbo özelliği geldi belki onda artar bilmiyorum. 800x3D için undervolt rehberi bile yapmışlar bu kadar fazla güç çekmiyorsa ne gereği var ki o zaman?

O işlemcinin maksimum çektiği güç 88W tüm testlere bakabilirsin. 4.0 ve 5.0 arasında şu anki GPU'lar için performans farkı yok yani. Onu kafana takıp boşa para harcama. Tek ihtiyacın 16 GB RAM senin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı